Teletina Siniya
  1. Pomiješajte pola šalice tahinija s vodom, limunovim sokom i malo začina da dobijete pastu.
  2. U međuvremenu narežite luk, paprike, češnjak i čili-papričicu.
  3. Zagrijte u loncu dvije velike žlice maslinova ulja, tostirajte pinjole te potom dodajte nasjeckano povrće i mješavinu začina.
  4. Nakon dvije minute u lonac dodajte mljevenu teletinu te dodajte prstohvat mljevene paprike.
  5. Okrećite meso dok se ne skuha. Dodajte smjesu s tahinijem da bi se stvorila korica (nemojte umiješati) te pospite sezamovim sjemenkama.
  6. Pokrijte na pet minuta na srednjoj temperaturi da se skuha umak.
  7. Prije serviranja pospite svježim peršinom i paprikom. 

Sastojci

  • Sastojci0.5 šalice tahini paste voda 1 crvena paprika 2 luka 0.5 crvene čili-papričice maslinovo ulje 30 g pinjola 2 žličice mješavine začina (baharata) 500 g mljevene teletine 2 žličice mljevene paprike 1 žlica sezamovih sjemenki svježi peršin po želji 1 limun

Priprema