Teletina Siniya

Sastojci

  • 0.5 šalice tahini paste
  • voda
  • 1 crvena paprika
  • 2 luka
  • 0.5 crvene čili-papričice
  • maslinovo ulje
  • 30 g pinjola
  • 2 žličice mješavine začina (baharata)
  • 500 g mljevene teletine
  • 2 žličice mljevene paprike
  • 1 žlica sezamovih sjemenki
  • svježi peršin po želji
  • 1 limun

Priprema

  • 1. Pomiješajte pola šalice tahinija s vodom, limunovim sokom i malo začina da dobijete pastu.
  • 2. U međuvremenu narežite luk, paprike, češnjak i čili-papričicu.
  • 3. Zagrijte u loncu dvije velike žlice maslinova ulja, tostirajte pinjole te potom dodajte nasjeckano povrće i mješavinu začina.
  • 4. Nakon dvije minute u lonac dodajte mljevenu teletinu te dodajte prstohvat mljevene paprike.
  • 5. Okrećite meso dok se ne skuha. Dodajte smjesu s tahinijem da bi se stvorila korica (nemojte umiješati) te pospite sezamovim sjemenkama.
  • 6. Pokrijte na pet minuta na srednjoj temperaturi da se skuha umak.
  • 7. Prije serviranja pospite svježim peršinom i paprikom.

Povezani recepti

Vidi sve