Način pripreme:

1. Narežite prethodno oprano i osušeno meso na 4 medaljona. Pospite ga solju i paprom. Zalijte s malo maslinova ulja i utrljajte u meso.

2. Ugrijte tavu i ulijte žlicu maslinova ulja i manji komad maslaca. Ispržite meso sa svake strane dok ne porumeni. Meso izvadite na kuhinjski ubrus.

3. Narežite luk, mrkvu i celer i ispržite u istoj tavi sa žlicom maslinova ulja. Dodajte i nekoliko oguljenih lučica. Čim povrće omekša dodajte crno vino i pričekajte da ispari. Dodajte cijele oguljene krumpire i suhe šljive. Promiješajte i ulijte teleći temeljac. Omotajte listove kadulje i postavite ih u jedan ugao, pospite majčinom dušicom i brašnom pa pomiješajte.

4. Sve prebacite u posudu s vatrostalnim dršcima i poklopcem. Dodajte rajčice, senf i smeđi šećer. Začinite solju i paprom. Promiješajte i poklopite. Stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na sat vremena. Trideset minuta prije kraja u posudu dodajte meso.

5. U tavu ulijte žlicu maslinova ulja i komad maslaca. Dodajte sol i lovorov list. Dodajte bukovače koje ste prethodno očistili četkicom i narezali do dužini. Nakon nekoliko minuta dodajte i lisičarke. Pirajte dok se ne skuha, povremeno miješajući. Gljive možete flambirati s 20 ml brendija.

6. U istoj tavi na malo maslaca sotirajte oguljene vrhove šparoga.

7. Teletinu sa šljivama poslužite s pirjanim gljivama i šparogama.

Sastojci

  • Sastojci400 g telećeg ramsteka 200 g plavih šljiva bez koštica 300 ml crnog vina 4 mrkve 2 glavice luka 3 stabljike celera 4 komada lučica 8 manjih krumpira 1 vezica kadulje 1 vezica kadulje 1 žlica narezane majčine dušice 30 g brašna 200 g oguljenih rajčica 1 žličica senfa 1 žličica smeđeg šećera 400 g telećeg ramsteka 200 g plavih šljiva bez koštica 300 ml crnog vina 4 mrkve 2 glavice luka 3 stabljike celera 4 komada lučica 8 manjih krumpira 1 vezica kadulje 1 vezica kadulje 1 žlica narezane majčine dušice 30 g brašna 200 g oguljenih rajčica 1 žličica senfa 1 žličica smeđeg šećera 250 g gljiva bukovača 400 ml telećeg temeljca 200 g lisičarki 2 lovorova lista 4 bijele šparoge 30 ml brendija sol i papar maslinovo ulje maslac

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve