Opis

Način pripreme:
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari.
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.
Način pripreme:
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari. 
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.

Sastojci

Sastojci

  • 600 g mesa od buta mladog teleta
  • 1 šalica bijelog suhog vina
  • 1 žlica brašna od suhih vrganja
  • 200 g svježih gljiva (vrganji
  • šampinjoni
  • bukovače)
  • 1 lovorov list
  • 2 stabljike origana
  • 2-3 žlice ulja
  • brašno za valjanje
  • sol i papar po želji

Za pire

  • 3 velika krumpira
  • 1 zelena kisela jabuka
  • ½ manje glave celera
  • 60 g kravljeg maslaca
  • peršin za posipanje
  • sol po želji

Povezani recepti