Opis
Način pripreme:
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari.
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.
Način pripreme:
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari.
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari.
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.
Način pripreme:
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari.
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.
Sastojci
Sastojci
- 600 g mesa od buta mladog teleta
- 1 šalica bijelog suhog vina
- 1 žlica brašna od suhih vrganja
- 200 g svježih gljiva (vrganji
- šampinjoni
- bukovače)
- 1 lovorov list
- 2 stabljike origana
- 2-3 žlice ulja
- brašno za valjanje
- sol i papar po želji
Za pire
- 3 velika krumpira
- 1 zelena kisela jabuka
- ½ manje glave celera
- 60 g kravljeg maslaca
- peršin za posipanje
- sol po želji