Način pripreme:
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari.
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.
Način pripreme:
1. Ugrijte ulje u loncu, dodajte malo svježe mljevenog papra i neka se lagano isprži. Uvaljajte meso narezano na odreske u brašno i ispržite s obje strane u masnoći. Dodajte lovorov list, bijelo vino i ostavite dok alkohol ne ispari. 
2. Sameljite sušene vrganje u brašno. Za jelo vam treba jedna žlica. Ostalu količinu možete čuvati na suhom mjestu u zatvorenoj staklenci.
3. Jelo začinite brašnom od gljiva, promiješajte i poklopite.
4. Gljive očistite četkicom i narežite. Stavite ih u lonac, začinite s dvije stabljike origana i kuhajte na slaboj vatri dok meso ne postane mekano.
5. Na kraju posolite i ako je potrebno, ulijte malo vode. Jelo poslužite s aromatičnim pireom od krumpira.
6. Za njega morate očistiti povrće i jabuku i skuhati. Zatim ih grubo zgnječite. Posolite, a ako je pire gust, dodajte 1-2 žlice temeljca od kuhanja.
7. U svaki obrok na pire od krumpira stavite malo maslaca i pospite peršinom i mljevenim crnim paprom po želji.

Sastojci

  • Sastojci600 g mesa od buta mladog teleta 1 šalica bijelog suhog vina 1 žlica brašna od suhih vrganja 200 g svježih gljiva (vrganji šampinjoni bukovače) 1 lovorov list 2 stabljike origana 2-3 žlice ulja brašno za valjanje sol i papar po željiZa pire 3 velika krumpira 1 zelena kisela jabuka ½ manje glave celera 60 g kravljeg maslaca peršin za posipanje sol po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve