Teletina s crvenim kupusom

Teletina s crvenim kupusom

Opis

1. Dobro ugrijte tavu s 20 g maslaca i 2 žlice maslinova ulja. Dodajte pola češnja češnjaka, narezane polovice prokulice i tanko narezan luk na polumjesece. Teleći file pospite solju i paprom s obje strane. Zalijte maslinovim uljem i dobro umasirajte u meso. Postavite meso u tavu i ispržite ga s obiju strana, do zlatnosmeđe boje. Zatim lim postavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 6-7 minuta. Meso ostavite da odstoji 15 minuta.

 

2. U dobro ugrijan lonac stavite kupus narezan na tanke trake. Dodajte 40 g maslaca i 50 ml svježeg mlijeka, ½ češnja češnjaka i zvjezdasti anis. Promiješajte.  Dodajte ocat i kuhajte dok ne omekša. Zatim izvadite anis i pasirajte kupus. Procijedite smjesu kroz fino cjedilo. Preostalu smjesu iz cjedila prebacite u lim prekriven papirom za pečenje i razvucite u tanki sloj. Pospite prsthvatom soli i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 35 minuta. Čips od kupusa ostavite da se dobro ohladi.

 

3. Za čips od povrća ogulite povrće. Narežite ga na tanke, duge trake s pomoću gulilice za povrće. Pospite ih solju i paprom. Ugrijte 1-2 prsta ulja u loncu i ispržite povrće do hrskavosti. Izvadite ih na kuhinjsku salvetu.

 

4. Pospite solju krupno natrgane listove kupusa i ispržite u masnoći od čipsa od povrća.

 

5. Razvucite tanak sloj pirea od crvenoga kupusa po sredini tanjura. Na jedan kraj, na pire, poredajte nekoliko kriški telećeg filea. Poslužite s lukom, čipsom od kupusa, pastrnjakom, mrkvom i tikvicom. Zalijte s malo umaka od mesa.

Sastojci

Sastojci

  • 70 g maslaca
  • 300 g telećeg filea
  • ½ glavice crvenoga kupusa
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 zvjezdasti anis
  • 1 žličica octa od malina
  • ½ glavice luka
  • 4 glavica prokulice
  • 1 korijen pastrnjaka
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • maslinovo ulje
  • ulje za prženje
  • sol i papar

Povezani recepti