Opis
Na dasci za rezanje, oštrim nožem ostružite svu kožu s vanjske strane kosti svakog od telećeg odreska. Batom za meso, valjkom ili teškom tavom, stanjite odreske na oko 5 mm. Zarežite tri reza u masnim dijelovima kako se meso ne bi savijalo. Odložite na stranu.
Razbijte jaja u veliku zdjelu i začinite ih solju i paprom. Stavite krušne mrvice na veliki tanjur ili pladanj.
Uvaljajte svaki odrezak u krušne mrvice (otresite višak), umočite u jaja (meso i kost bi trebali biti potpuno potopljeni), pa opet uvaljajte u krušne mrvice. Pazite da je svaki odrezak jednoliko prekriven.
Na dasci za rezanje dlanom lagano pritisnite svaki odrezak.
Stavite ulje u veliku tavu, dodajte ružmarin i češnjak i zagrijte na srednje jakoj vatri. Kao provjeru je li ulje dovoljno vrelo za prženje, pospite nešto krušnih mrvica u ulje; ako počnu cvrčati, ulje je spremno.
Pecite odreske u dvije ture, po 4 minute na svakoj strani ili dok ne poprime svjetlu, zlatnosmeđu boju (ako meso volite jače pečeno, pecite svaku stranu 1 minutu dulje). Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poškropite solju i poslužite s kriškama limuna.
Sastojci
- 4 teleća odreska s kostima (svaki 200–250 g); uklonite masnoću.
- 5 srednjih jaja
- 250 g krušnih mrvica
- 250 ml maslinova ulja
- 4 stabljike ružmarina (dugačkih oko 10 cm)
- 4 češnja češnjaka, oguljena
- kriške limuna za serviranje
- sol i svježe mljeveni crni papar