Gino je rođen u velikoj obitelji u Torre del Greco, Napoliju, na samom jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je vrlo tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svježem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu. Kada je imao 11 godina, prvi je put ušao u djedov restoran i zaključio da je kuhanje kao stvoreno za njega.  Nakon završetka "Luigi de Medici" ugostiteljskog fakulteta, Gino je otišao u London i to sa samo 19 godina te je počeo raditi u restoranu The Orchard u Hampsteadu, a zatim u restoranu Cambio u Surreyu.

 

Sastojci

  • 4 teleća odreska s kostima (svaki 200–250 g); uklonite masnoću.
  • 5 srednjih jaja
  • 250 g krušnih mrvica
  • 250 ml maslinova ulja
  • 4 stabljike ružmarina (dugačkih oko 10 cm)
  • 4 češnja češnjaka, oguljena
  • kriške limuna za serviranje
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • 1. Na dasci za rezanje, oštrim nožem ostružite svu kožu s vanjske strane kosti svakog od telećeg odreska. Batom za meso, valjkom ili teškom tavom, stanjite odreske na oko 5 mm. Zarežite tri reza u masnim dijelovima kako se meso ne bi savijalo. Odložite na stranu.
  • 2. Razbijte jaja u veliku zdjelu i začinite ih solju i paprom. Stavite krušne mrvice na veliki tanjur ili pladanj.
  • 3. Uvaljajte svaki odrezak u krušne mrvice (otresite višak), umočite u jaja (meso i kost bi trebali biti potpuno potopljeni), pa opet uvaljajte u krušne mrvice. Pazite da je svaki odrezak jednoliko prekriven.
  • 4. Na dasci za rezanje dlanom lagano pritisnite svaki odrezak.
  • 5. Stavite ulje u veliku tavu, dodajte ružmarin i češnjak i zagrijte na srednje jakoj vatri. Kao provjeru je li ulje dovoljno vrelo za prženje, pospite nešto krušnih mrvica u ulje; ako počnu cvrčati, ulje je spremno.
  • 6. Pecite odreske u dvije ture, po 4 minute na svakoj strani ili dok ne poprime svjetlu, zlatnosmeđu boju (ako meso volite jače pečeno, pecite svaku stranu 1 minutu dulje). Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poškropite solju i poslužite s kriškama limuna.

Povezani recepti

Vidi sve