Opis
1. Meso mora biti na sobnoj temperaturi. Obrišite ga dobro sa svih strana kuhinjskom krpom da upije svu tekućinu. S obje strane posolite dvjema vrstama soli i paprom. Pokapajte i malo maslinova ulja. Sve dobro utrljajte u meso. Ogulite i narežite češanj češnjaka na polovice i njima utrljajte meso.
2. U tavu s vatrostalnim drškom rastopite maslac i dodajte maslinovo ulje. Čim je tava dobro ugrijana, ispržite odrezak s obje strane. Zatim ga još okrenite 2-3 puta na svaku stranu dok se ne pojave tamnosmeđe linije po mesu. Tavu stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 7-10 minuta.
3. Nakon što je odrezak odstajao desetak minuta, narežite meso ukoso, na komade debljine 2 cm. Iznutra meso mora biti lagano ružičasto.
Sastojci
Sastojci
- 400 g telećeg odreska / strip steak
- pola žličice morske soli
- prstohvat crne soli
- svježe mljevena crvena paprika
- 30 g maslaca
- 30 ml maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka