Teleći odrezak
Recept iz: Božana Katsarova

1. Meso mora biti na sobnoj temperaturi. Obrišite ga dobro sa svih strana kuhinjskom krpom da upije svu tekućinu. S obje strane posolite dvjema vrstama soli i paprom. Pokapajte i malo maslinova ulja. Sve dobro utrljajte u meso. Ogulite i narežite češanj češnjaka na polovice i njima utrljajte meso.
2. U tavu s vatrostalnim drškom rastopite maslac i dodajte maslinovo ulje. Čim je tava dobro ugrijana, ispržite odrezak s obje strane. Zatim ga još okrenite 2-3 puta na svaku stranu dok se ne pojave tamnosmeđe linije po mesu. Tavu stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 7-10 minuta.
3. Nakon što je odrezak odstajao desetak minuta, narežite meso ukoso, na komade debljine 2 cm. Iznutra meso mora biti lagano ružičasto.
Sastojci
- Sastojci400 g telećeg odreska / strip steak pola žličice morske soli prstohvat crne soli svježe mljevena crvena paprika 30 g maslaca 30 ml maslinova ulja 1 češanj češnjaka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Božana Katsarova
Pileća juha s povrćem
Recepti Božana Katsarova
Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve
Recepti Božana Katsarova
Keksići od sira i pečene marinirane paprike
Recepti Božana Katsarova
Krem-karamel
Recepti Božana Katsarova
Svinjeći đuveč
Recepti Božana Katsarova
Miš-maš
Recepti Božana Katsarova
Humus
Recepti Božana Katsarova
Pogače (Vafli)
Recepti Božana Katsarova
Zelena salata s palentom
Recepti Božana Katsarova
Buncek s umakom gravy