Opis
Postupak:
1. Ugrijte lonac i dodajte maslinovo ulje. Stavite teleće obraze tako da je koža s donje strane.
2. Ogulite ljutiku i narežite je natanko. Dok se obrazi peku, dodajte luk. Preko obraza prelijte malo kipuće vode. Dodajte nasjeckanu mrkvu. Nasjeckajte dio celera i dodajte ga obrazima. Očistite poriluk te dodajte i njega. Na kraju stavite dva izrezana češnja češnjaka. Zalijte crnim vinom. Kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte borovicu i lišće lovora. Posolite. Pričekajte da se sokovi od pečenja zgusnu pa prelijte s još kipuće vode. Poklopite i pustite da se pirja sat i pol. No povremeno kušajte i pazite da se obrazi ne raspadnu.
3. Stavite maslac u ugrijanu tavu i pustite da se otopi. Dodajte grančicu ružmarina. Stavite u tavu obraze, ali bez povrća. Pržite ih u maslacu. Izvadite lovor iz povrća te preostalo povrće pasirajte.
4. Operite mrkvu i krumpir, ogulite luk i dodajte dvije ljute papričice. Dodajte dvije neoguljene cikle. Dodajte nekoliko grančica timijana. U kut stavite preostali celer. Posolite, poškropite maslinovim uljem i sve pomiješajte. Stavite posudu u pećnicu te pecite 40 minuta na 200 °C.
5. Posluživanje: Stavite umak od pečenja na tanjur te na njega posložite krumpir. Dodajte obraze i povrće (mrkvu i pečenu ciklu). Kako bi bilo svježije, pospite malo svježeg vlasca.
Sastojci
Sastojci
- teleći obrazi
- mrkva
- ljutika
- celer
- vlasac
- Češnjak
- poriluk
- 150 ml crnog vina
- maslinovo ulje
- sol
- maslac
- sitni krumpir
- dva čilija
- dvije cikle
- svježi timijan
- borovica
- lovorov list
- svježi ružmarin