Teleći obrazi s malinovim vinom i palentom
Recept iz: Božana Katsarova

1. Odrežite vanjsku opnu mesa. Obraze začinite solju i paprom s obje strane. Medom premažite svaku stranu i dobro utrljajte.
2. U dubokom loncu s vatrostalnim dršcima i poklopcem rastopite pačju mast. Dodajte prstohvat majčine dušice i češnje češnjaka i ostavite masnoću da prokuha. Uklonite s vatre i u lonac stavite teleće obraze. Poklopite i lonac stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 100 stupnjeva tri i pol sata.
3. U tavi zagrijte 3-4 žlice ulja i ispržite tanko narezan luk na polumjesece i češanj češnjaka zajedno s lovorovim listom, povremeno miješajući. Čim luk omekša, dodajte četiri cijele očišćene mrkve (s dijelom zelene stabljike). Čim se mrkve ispržite dodajte malinovo vino i ostavite umak da krčka dok vino ne ispari, oko 40 minuta. Dodajte procijeđeni grašak, vrhnje i maslac pa promiješajte. Začinite solju, paprom i prstohvatom provansalskih začina.
4. U drugu tavu ulijte vrhnje, dodajte lovorov list i sitno narezan češanj češnjaka. U duboku pravokutnu posudu uspite palentu. Po njoj poredajte listove baby špinata i naribane kestene. Prelijte vrućim vrhnjem i dobro promiješajte. Prekrijte folijom i ostavite sa strane oko 20 minuta. Zatim začinite solju, paprom i uljem s tartufima.
5. Izvadite teleće obraze iz masnoće i uklonite kožicu. Poslužite komade mesa s mrkvom, graškom i palentom.
Sastojci
- Sastojci400 g telećih obraza 500 g pačje ili guščje masti 1 prstohvat majčine dušice 2 češnja češnjaka 2 žlice meda 1 grančica ružmarina 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 2 lovorova lista 4 svježe mrkve 300 ml malinova vina 100 g steriliziranog graška 50 ml vrhnja 10 g maslaca prstohvat suhe mješavine provansalskih začina dimljena sol svježe mljeven papar 200 ml vrhnja 1 lovorov list 1 češanj češnjaka 100 g palente šaka listova baby špinata 100 g oguljenih kuhanih kestena 1 žlica ulja od tartufa sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Božana Katsarova
Pileća juha s povrćem
Recepti Božana Katsarova
Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve
Recepti Božana Katsarova
Keksići od sira i pečene marinirane paprike
Recepti Božana Katsarova
Krem-karamel
Recepti Božana Katsarova
Svinjeći đuveč
Recepti Božana Katsarova
Miš-maš
Recepti Božana Katsarova
Humus
Recepti Božana Katsarova
Pogače (Vafli)
Recepti Božana Katsarova
Zelena salata s palentom
Recepti Božana Katsarova
Buncek s umakom gravy