Opis
1. Odrežite vanjsku opnu mesa. Obraze začinite solju i paprom s obje strane. Medom premažite svaku stranu i dobro utrljajte.
2. U dubokom loncu s vatrostalnim dršcima i poklopcem rastopite pačju mast. Dodajte prstohvat majčine dušice i češnje češnjaka i ostavite masnoću da prokuha. Uklonite s vatre i u lonac stavite teleće obraze. Poklopite i lonac stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 100 stupnjeva tri i pol sata.
3. U tavi zagrijte 3-4 žlice ulja i ispržite tanko narezan luk na polumjesece i češanj češnjaka zajedno s lovorovim listom, povremeno miješajući. Čim luk omekša, dodajte četiri cijele očišćene mrkve (s dijelom zelene stabljike). Čim se mrkve ispržite dodajte malinovo vino i ostavite umak da krčka dok vino ne ispari, oko 40 minuta. Dodajte procijeđeni grašak, vrhnje i maslac pa promiješajte. Začinite solju, paprom i prstohvatom provansalskih začina.
4. U drugu tavu ulijte vrhnje, dodajte lovorov list i sitno narezan češanj češnjaka. U duboku pravokutnu posudu uspite palentu. Po njoj poredajte listove baby špinata i naribane kestene. Prelijte vrućim vrhnjem i dobro promiješajte. Prekrijte folijom i ostavite sa strane oko 20 minuta. Zatim začinite solju, paprom i uljem s tartufima.
5. Izvadite teleće obraze iz masnoće i uklonite kožicu. Poslužite komade mesa s mrkvom, graškom i palentom.
Sastojci
Sastojci
- 400 g telećih obraza
- 500 g pačje ili guščje masti
- 1 prstohvat majčine dušice
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice meda
- 1 grančica ružmarina
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 lovorova lista
- 4 svježe mrkve
- 300 ml malinova vina
- 100 g steriliziranog graška
- 50 ml vrhnja
- 10 g maslaca
- prstohvat suhe mješavine provansalskih začina
- dimljena sol
- svježe mljeven papar
- 200 ml vrhnja
- 1 lovorov list
- 1 češanj češnjaka
- 100 g palente
- šaka listova baby špinata
- 100 g oguljenih kuhanih kestena
- 1 žlica ulja od tartufa
- sol i papar