Teleći obrazi s malinovim vinom i palentom

1. Odrežite vanjsku opnu mesa. Obraze začinite solju i paprom s obje strane. Medom premažite svaku stranu i dobro utrljajte.

2. U dubokom loncu s vatrostalnim dršcima i poklopcem rastopite pačju mast. Dodajte prstohvat majčine dušice i češnje češnjaka i ostavite masnoću da prokuha. Uklonite s vatre i u lonac stavite teleće obraze. Poklopite i lonac stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 100 stupnjeva tri i pol sata.

3. U tavi zagrijte 3-4 žlice ulja i ispržite tanko narezan luk na polumjesece i češanj češnjaka zajedno s lovorovim listom, povremeno miješajući. Čim luk omekša, dodajte četiri cijele očišćene mrkve (s dijelom zelene stabljike). Čim se mrkve ispržite dodajte malinovo vino i ostavite umak da krčka dok vino ne ispari, oko 40 minuta. Dodajte procijeđeni grašak, vrhnje i maslac pa promiješajte. Začinite solju, paprom i prstohvatom provansalskih začina.

4. U drugu tavu ulijte vrhnje, dodajte lovorov list i sitno narezan češanj češnjaka. U duboku pravokutnu posudu uspite palentu. Po njoj poredajte listove baby špinata i naribane kestene. Prelijte vrućim vrhnjem i dobro promiješajte. Prekrijte folijom i ostavite sa strane oko 20 minuta. Zatim začinite solju, paprom i uljem s tartufima.

5. Izvadite teleće obraze iz masnoće i uklonite kožicu. Poslužite komade mesa s mrkvom, graškom i palentom.

Sastojci

  • Sastojci400 g telećih obraza 500 g pačje ili guščje masti 1 prstohvat majčine dušice 2 češnja češnjaka 2 žlice meda 1 grančica ružmarina 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 2 lovorova lista 4 svježe mrkve 300 ml malinova vina 100 g steriliziranog graška 50 ml vrhnja 10 g maslaca prstohvat suhe mješavine provansalskih začina dimljena sol svježe mljeven papar 200 ml vrhnja 1 lovorov list 1 češanj češnjaka 100 g palente šaka listova baby špinata 100 g oguljenih kuhanih kestena 1 žlica ulja od tartufa sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve