Teleći obrazi s malinovim vinom i palentom

Teleći obrazi s malinovim vinom i palentom

Opis

1. Odrežite vanjsku opnu mesa. Obraze začinite solju i paprom s obje strane. Medom premažite svaku stranu i dobro utrljajte.

2. U dubokom loncu s vatrostalnim dršcima i poklopcem rastopite pačju mast. Dodajte prstohvat majčine dušice i češnje češnjaka i ostavite masnoću da prokuha. Uklonite s vatre i u lonac stavite teleće obraze. Poklopite i lonac stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 100 stupnjeva tri i pol sata.

3. U tavi zagrijte 3-4 žlice ulja i ispržite tanko narezan luk na polumjesece i češanj češnjaka zajedno s lovorovim listom, povremeno miješajući. Čim luk omekša, dodajte četiri cijele očišćene mrkve (s dijelom zelene stabljike). Čim se mrkve ispržite dodajte malinovo vino i ostavite umak da krčka dok vino ne ispari, oko 40 minuta. Dodajte procijeđeni grašak, vrhnje i maslac pa promiješajte. Začinite solju, paprom i prstohvatom provansalskih začina.

4. U drugu tavu ulijte vrhnje, dodajte lovorov list i sitno narezan češanj češnjaka. U duboku pravokutnu posudu uspite palentu. Po njoj poredajte listove baby špinata i naribane kestene. Prelijte vrućim vrhnjem i dobro promiješajte. Prekrijte folijom i ostavite sa strane oko 20 minuta. Zatim začinite solju, paprom i uljem s tartufima.

5. Izvadite teleće obraze iz masnoće i uklonite kožicu. Poslužite komade mesa s mrkvom, graškom i palentom.

Sastojci

Sastojci

  • 400 g telećih obraza
  • 500 g pačje ili guščje masti
  • 1 prstohvat majčine dušice
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice meda
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 4 svježe mrkve
  • 300 ml malinova vina
  • 100 g steriliziranog graška
  • 50 ml vrhnja
  • 10 g maslaca
  • prstohvat suhe mješavine provansalskih začina
  • dimljena sol
  • svježe mljeven papar
  • 200 ml vrhnja
  • 1 lovorov list
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g palente
  • šaka listova baby špinata
  • 100 g oguljenih kuhanih kestena
  • 1 žlica ulja od tartufa
  • sol i papar

Povezani recepti