Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 6 tankih kriški prosciutta di Parma, prerezanih popola
  • 4 x 200 g telećih odrezaka
  • 12 listova kadulje
  • 150 g glatkog brašna
  • 2 1/2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 25 g maslaca
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • kruh od kiselog tijesta i kriške limuna za posluživanje
  • dodatni listovi kadulje
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 100 g (2/3 šalice) glatkog brašna
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 150 ml piva
  • maslinovo ulje za plitko prženje
  • 12 velikih listova kadulje

Priprema

  • 1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, pivo i prstohvat svježe mljevenog papra. U dubokoj tavi na umjereno jakoj vatri zagrijte 3 mm ulja (komadićem kruha provjerite je li dovoljno vruće: spremno je za prženje kad kruh porumeni za 15 sekundi).
  • 2. Listove kadulje obložite tijestom, otresite višak i u više ih navrata pržite po 1 minutu sa svake strane ili dok ne postanu zlatni i hrskavi.
  • 3. Papirnatim ručnikom upijte višak ulja, posolite ih i odmah poslužite.
  • 4. Meso istucite batom u tanke odreske, pa svaki odrezak prerežite na tri dijela.
  • 5. Na svaki odrezak utisnite komad pršuta, a na pršut položite list kadulje. Odrezak preklopite tako da mesom prekrijete polovicu pršuta i kadulje. Pokušajte ga što više izravnati.
  • 6. U plitku zdjelicu istresite brašno. Odreske uvaljajte u brašno, otresite višak, pa položite na pladanj.
  • 7. U velikoj tavi s debelim dnom na umjereno jakoj vatri zagrijte ulje i maslac. Dodajte češnjak i višak listova kadulje. Teleće odreske s listovima kadulje prema dolje pržite 3-4 minute ili dok pršut ne postane hrskav. Okrenite ih i pržite još 1-2 minute ili dok posve ne ispečete meso. U tavu ulijte vino i ostružite komadiće koji prianjaju za dno tave. Krčkajte ga 1-2 minute da ispari alkohol.
  • 8. Odreske položite na pladanj s listom kadulje prema gore, prelijte sokom od prženja i odmah poslužite s kruhom od kiselog tijesta, kriškama limuna i hrskavim listovima kadulje.

Povezani recepti

Vidi sve