Teleći odresci s kaduljom
Recept iz: Silvia Colloca
Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.
Sastojci
- 6 tankih kriški prosciutta di Parma, prerezanih popola
- 4 x 200 g telećih odrezaka
- 12 listova kadulje
- 150 g glatkog brašna
- 2 1/2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 25 g maslaca
- 150 ml suhog bijelog vina
- kruh od kiselog tijesta i kriške limuna za posluživanje
- dodatni listovi kadulje
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 100 g (2/3 šalice) glatkog brašna
- 1/2 žlice praška za pecivo
- 150 ml piva
- maslinovo ulje za plitko prženje
- 12 velikih listova kadulje
Priprema
- 1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, pivo i prstohvat svježe mljevenog papra. U dubokoj tavi na umjereno jakoj vatri zagrijte 3 mm ulja (komadićem kruha provjerite je li dovoljno vruće: spremno je za prženje kad kruh porumeni za 15 sekundi).
- 2. Listove kadulje obložite tijestom, otresite višak i u više ih navrata pržite po 1 minutu sa svake strane ili dok ne postanu zlatni i hrskavi.
- 3. Papirnatim ručnikom upijte višak ulja, posolite ih i odmah poslužite.
- 4. Meso istucite batom u tanke odreske, pa svaki odrezak prerežite na tri dijela.
- 5. Na svaki odrezak utisnite komad pršuta, a na pršut položite list kadulje. Odrezak preklopite tako da mesom prekrijete polovicu pršuta i kadulje. Pokušajte ga što više izravnati.
- 6. U plitku zdjelicu istresite brašno. Odreske uvaljajte u brašno, otresite višak, pa položite na pladanj.
- 7. U velikoj tavi s debelim dnom na umjereno jakoj vatri zagrijte ulje i maslac. Dodajte češnjak i višak listova kadulje. Teleće odreske s listovima kadulje prema dolje pržite 3-4 minute ili dok pršut ne postane hrskav. Okrenite ih i pržite još 1-2 minute ili dok posve ne ispečete meso. U tavu ulijte vino i ostružite komadiće koji prianjaju za dno tave. Krčkajte ga 1-2 minute da ispari alkohol.
- 8. Odreske položite na pladanj s listom kadulje prema gore, prelijte sokom od prženja i odmah poslužite s kruhom od kiselog tijesta, kriškama limuna i hrskavim listovima kadulje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu
Recepti Lora i Stoyan
Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey
Recepti Adam Liaw
Goveđi Rendang
Recepti Adam Liaw
Nyonya goveđi lemak