Teleća koljenica ispod peke s krumpirom
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 2 teleće koljenice svaka oko 1250 kg
- 1 kg mladog krumpira
- 2 luka
- 1 glavica češnjaka
- 6 mrkvi
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- Svježi ili osušeni timijan
Priprema
- 1. Pripremite uljen, odnosno žeravicu.
- 2. Koljenice nasolite, popaprite i premažite maslinovim uljem.
- 3. U posudu za peku (“saće”) posložite meso i oprano povrće te timijan.
- 4. Dodajte još malo maslinovog ulja.
- 5. Posudu položite u žeravicu i još je s njom prekrijte.
- 6. Pecite 1,5h.
- Posluživanje: Na drvenu dasku položite koljenice i narežite ih. Meso s povrćem poslužite na tanjuru.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada