Teleća koljenica ispod peke s krumpirom
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • 2 teleće koljenice svaka oko 1250 kg
  • 1 kg mladog krumpira
  • 2 luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 6 mrkvi
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • Svježi ili osušeni timijan

Priprema

  • 1. Pripremite uljen, odnosno žeravicu.
  • 2. Koljenice nasolite,  popaprite  i premažite  maslinovim uljem.
  • 3. U posudu za peku  (“saće”)  posložite meso i  oprano povrće te timijan.
  • 4. Dodajte  još malo maslinovog ulja.
  • 5.  Posudu položite  u žeravicu i još je s njom prekrijte.
  • 6.  Pecite 1,5h.
  • Posluživanje: Na  drvenu dasku položite  koljenice i narežite ih.  Meso s povrćem poslužite na tanjuru.

Povezani recepti

Vidi sve