Tekući ravioli od parmezana reggiano i crnog tartufa

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • Za tjesteninu:
  • 180 g “00” brašna
  • 50 g krupnog brašna
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 1 kuhinjska žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • još 1 jaje, umućeno, za izradu raviola
  • 30 g prženih lješnjaka, grubo sjeckanih
  • 250 g neslanog putra
  • 40-60 g svježih crnih tartufa (u sezoni) ili 20-30 g smrznutih crnih tartufa
  • hrpica svježe kadulje
  • Smjesa za punjenje raviola:
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 60 g ribanog parmezana reggiano starog 2 godine

Priprema

  • 1. Dodajte vrhnje i parmezan u lonac, lagano promiješajte i pustite da gotovo zavrije na laganoj vatri. Kad se parmezan potpuno otopi, maknite s vatre, dodajte ½ naribanog tartufa i odmah ohladite u hladnjaku dok se ne stegne. Prebacite smjesu u vrećicu.
  • 2. Za tjesteninu, umutite cijela jaja i žumanjke te dodajte malo maslinovog ulja, prstohvat soli i naribani tartuf. Umiješajte brašno i počnite miješati malo po malo s jajima dok se gotovo ne formira tijesto. Ostavite u hladnjaku 2 sata ili preko noći.
  • 3. Uvaljajte tijesto u stroj za tjesteninu do zadnjeg uskog sloja. Listove tjestenine narežite na pravokutnike duge 30-ak cm. Presavijte list na pola i nježno pritisnite rukom da napravite vidljiv trag. Rasklopite list tjestenine.
  • 4. Položite otprilike jednu veliku žlicu ribanog parmezana, a sljedeću stavite oko 5-8 cm od prethodne.
  • 5. Premažite nadjev smjesom od jaja, a zatim ga nježno preklopite na drugu stranu. Zatvorite izbjegavajući pojavu mjehurića zraka. Četvrtastim ili okruglim rezačem od 6–8 cm režite kako biste napravili pojedinačne komade.
  • 6. Stavite 7 grama soli u litru vode. Zakuhajte u velikom loncu; kad zavrije, ubacite raviole i kuhajte ih 3-4 minute.
  • 7. U veliku tavu dodajte maslac i kadulju i otopite dok maslac ne postane pjenast.
  • 8. Ocijedite raviole i ubacite u umak od maslaca na minutu. Maknite s vatre i poslužite s ribanim parmezanom, prženim lješnjacima i ostatkom ribanih tartufa.

Povezani recepti

Vidi sve