Teksaške kiflice
Recept iz: Rudolph van Veen

Način pripreme:
1. Slaninu narežite na kockice i ispržite u suhoj tavi dok ne postane hrskava.
2. U posudi pomiješajte brašno sa šećerom u prahu, soli i praškom za pecivo. Dodajte hladni maslac, narezan na kockice i miješajte mikserom. U pokretu dodajte vrhnje i miješajte do homogenosti.
3. Narežite luk na sitno i dodajte ga tijestu zajedno s naribanim cheddarom i isprženom slaninom. Miješajte dok se sastojci ne pomiješaju s tijestom.
4. Razvaljajte tijesto po pobrašnjenoj površini, ne vrlo tanko i u pravokutnom kalupu. Pravokutnik izrežite na 6 komada – jedanput po sredini, po dužini i dva puta po kosoj strani. Od svakog pravokutnika napravite po 2 trokuta.
5. Istucite žumanjak s malo vrhnja i premažite sve trokutaste kiflice i posložite ih u tavu, prekrivenu papirom za pečenje. Pecite kiflice u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.
Sastojci
- Sastojci60 g dimljene slanine 2 stabljike mladog luka 315 g brašna 4 žlice šećera u prahu 1 žličica praška za pecivo 190 g hladnog maslaca 90 ml tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla 150 g naribanog cheddar sira žumanjak i malo vrhnja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom