Opis

Način pripreme:

1. Slaninu narežite na kockice i ispržite u suhoj tavi dok ne postane hrskava.

2. U posudi pomiješajte brašno sa šećerom u prahu, soli i praškom za pecivo. Dodajte hladni maslac, narezan na kockice i miješajte mikserom. U pokretu dodajte vrhnje i miješajte do homogenosti.

3. Narežite luk na sitno i dodajte ga tijestu zajedno s naribanim cheddarom i isprženom slaninom. Miješajte dok se sastojci ne pomiješaju s tijestom.

4. Razvaljajte tijesto po pobrašnjenoj površini, ne vrlo tanko i u pravokutnom kalupu. Pravokutnik izrežite na 6 komada – jedanput po sredini, po dužini i dva puta po kosoj strani. Od svakog pravokutnika napravite po 2 trokuta.

5. Istucite žumanjak s malo vrhnja i premažite sve trokutaste kiflice i posložite ih u tavu, prekrivenu papirom za pečenje. Pecite kiflice u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Sastojci

Sastojci

  • 60 g dimljene slanine
  • 2 stabljike mladog luka
  • 315 g brašna
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 190 g hladnog maslaca
  • 90 ml tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla
  • 150 g naribanog cheddar sira
  • žumanjak i malo vrhnja

Povezani recepti