Teksaške kiflice

Način pripreme:

1. Slaninu narežite na kockice i ispržite u suhoj tavi dok ne postane hrskava.

2. U posudi pomiješajte brašno sa šećerom u prahu, soli i praškom za pecivo. Dodajte hladni maslac, narezan na kockice i miješajte mikserom. U pokretu dodajte vrhnje i miješajte do homogenosti.

3. Narežite luk na sitno i dodajte ga tijestu zajedno s naribanim cheddarom i isprženom slaninom. Miješajte dok se sastojci ne pomiješaju s tijestom.

4. Razvaljajte tijesto po pobrašnjenoj površini, ne vrlo tanko i u pravokutnom kalupu. Pravokutnik izrežite na 6 komada – jedanput po sredini, po dužini i dva puta po kosoj strani. Od svakog pravokutnika napravite po 2 trokuta.

5. Istucite žumanjak s malo vrhnja i premažite sve trokutaste kiflice i posložite ih u tavu, prekrivenu papirom za pečenje. Pecite kiflice u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Sastojci

  • Sastojci60 g dimljene slanine 2 stabljike mladog luka 315 g brašna 4 žlice šećera u prahu 1 žličica praška za pecivo 190 g hladnog maslaca 90 ml tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla 150 g naribanog cheddar sira žumanjak i malo vrhnja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve