Tartovi od bijele čokolade i marakuje

Tartovi od bijele čokolade i marakuje

Opis

Keksići od badema

 Prosijte šećer u prahu. Stavite maslac i šećer u blender ili uzmite mikser i izmiksajte do glatke smjese. Zatim dodajte jaja i sve suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete tijesto. Stisnite smjesu dok ne postane jednake debljine u obliku kvadrata. Zatim je zamotajte u plastičnu foliju. Ostavite tijesto u hladnjaku najmanje sat vremena. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijestio na debljinu od 3 do 4 mm. Zatim izrežite krugove promjera 8 cm. Stavite sve krugove u lim obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na najmanje sat vremena.

 Zagrijte pećnicu na 170°C. Uzmite teflonsku posudu za muffine i okrenite je naopačke. Kad se svi krugovi zalede, omotajte ih na donju stranu svakog kalupa za muffine. Pecite 8 do 10 minuta na 160°C u pećnici s uključenim ventilatorom. Izvadite tartove iz kalupa i ostavite ih da se hlade na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pažljivo skinite tartove s kalupa i stavite ih sa strane.

Krema od marakuje

Ulijte kondenzirano mlijeko, žumanjke i sok od marakuje u lonac i miješajte na blagoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 80°C. Umutite u smjesu i bijelu čokoladu. Ubacite komadiće maslaca. Ostavite da se prohladi. Ulijte 50 g smjese u pripremljene posudice za tart, napuhnite ih do ¾. Zatim stavite u hladnjak na sat vremena pa poslužite.

 Švicarski preljev

 Zagrijte šećer i bjelanjke na 60°C  na pari. Skinite s vatre i miješajte kako biste dobili teksturu sličnu šlagu. Stavite preljev na kremu od marakuje i uvijte ga žlicom radi dekoracije.

Sastojci

Keksići od badema

  • 95 g neslanog maslaca
  • 45 g šećera u prahu
  • 30 g šećera u prahu
  • 40 g grubo mljevenih badema
  • ½ žličice soli
  • 95 g brašna
  • slani maslac za podmazivanje

Krema od marakuje

  • 250 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 180 g žumanjaka
  • 125 ml soka od marakuje
  • 80 g kvalitetne bijele čokolade
  • 250 g neslanog maslaca

Švicarski preljev

  • 300 g šećera
  • 150 g bjelanjaka

Povezani recepti