Tartelette sa smokvama i gorngonzolom

S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.

Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji.

Sastojci

  • Sastojci
  • 400 g maslenog tijesta
  • 80 g gorgonzole
  • 2 žlice origana
  • 3 smokve
  • 50 g potočarki
  • 6 kriški pršuta
  • Za umak
  • 1 žlica tekućeg meda
  • 1 žlica maslinova ulja
  • prstohvat papra

Priprema

  • 1. Tanjur stavite na tijesto i po njegovim rubovima izrežite dva kruga. Oba kruga postavite u plitki lim na papir za pečenje.
  • 2. Zdrobite pljesnivi sir i njime prekrijte tijesto. Pospite listovima origana. Razrežite smokve na četvrtine i posložite ih po siru i origanu.
  • 3. Za umak u posudi pomiješajte tekući med i maslinovo ulje. Dodajte prstohvat papra.
  • 4. Komade smokve zalijte s malo umaka. Tartelette zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
  • 5. Ispečene tartalette pospite potočarkom i stavite po tri kriške pršuta. Zalijte preostalim umakom.

Povezani recepti

Vidi sve