Tartelette sa smokvama i gorngonzolom

Način pripreme:

1. Tanjur stavite na tijesto i po njegovim rubovima izrežite dva kruga. Oba kruga postavite u plitki lim na papir za pečenje.

2. Zdrobite pljesnivi sir i njime prekrijte tijesto. Pospite listovima origana. Razrežite smokve na četvrtine i posložite ih po siru i origanu.

3. Za umak u posudi pomiješajte tekući med i maslinovo ulje. Dodajte prstohvat papra.

4. Komade smokve zalijte s malo umaka. Tartelette zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.

5. Ispečene tartalette pospite potočarkom i stavite po tri kriške pršuta. Zalijte preostalim umakom. 

Sastojci

  • Sastojci400 g maslenog tijesta 80 g gorgonzole 2 žlice origana 3 smokve 50 g potočarki 6 kriški pršutaZa umak 1 žlica tekućeg meda 1 žlica maslinova ulja prstohvat papra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve