Tartelette sa smokvama i gorngonzolom

Tartelette sa smokvama i gorngonzolom

Opis

Način pripreme:

1. Tanjur stavite na tijesto i po njegovim rubovima izrežite dva kruga. Oba kruga postavite u plitki lim na papir za pečenje.

2. Zdrobite pljesnivi sir i njime prekrijte tijesto. Pospite listovima origana. Razrežite smokve na četvrtine i posložite ih po siru i origanu.

3. Za umak u posudi pomiješajte tekući med i maslinovo ulje. Dodajte prstohvat papra.

4. Komade smokve zalijte s malo umaka. Tartelette zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.

5. Ispečene tartalette pospite potočarkom i stavite po tri kriške pršuta. Zalijte preostalim umakom. 

Sastojci

Sastojci

  • 400 g maslenog tijesta
  • 80 g gorgonzole
  • 2 žlice origana
  • 3 smokve
  • 50 g potočarki
  • 6 kriški pršuta

Za umak

  • 1 žlica tekućeg meda
  • 1 žlica maslinova ulja
  • prstohvat papra

Povezani recepti