Tartelette sa smokvama i gorngonzolom
Recept iz: Donna Hay
S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.
Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji.
Sastojci
- Sastojci
- 400 g maslenog tijesta
- 80 g gorgonzole
- 2 žlice origana
- 3 smokve
- 50 g potočarki
- 6 kriški pršuta
- Za umak
- 1 žlica tekućeg meda
- 1 žlica maslinova ulja
- prstohvat papra
Priprema
- 1. Tanjur stavite na tijesto i po njegovim rubovima izrežite dva kruga. Oba kruga postavite u plitki lim na papir za pečenje.
- 2. Zdrobite pljesnivi sir i njime prekrijte tijesto. Pospite listovima origana. Razrežite smokve na četvrtine i posložite ih po siru i origanu.
- 3. Za umak u posudi pomiješajte tekući med i maslinovo ulje. Dodajte prstohvat papra.
- 4. Komade smokve zalijte s malo umaka. Tartelette zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
- 5. Ispečene tartalette pospite potočarkom i stavite po tri kriške pršuta. Zalijte preostalim umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica
Recepti Mark Moriarty
Rižoto cacio e pepe
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Donal Skehan
Tjestenina sa slaninom i kupusom
Recepti Laura Cassai
Kaneloni s pirjanim mesom
Recepti Laura Cassai
Smeđe rižine spirale s raguom od patlidžana