Opis
Način pripreme:
1. Tanjur stavite na tijesto i po njegovim rubovima izrežite dva kruga. Oba kruga postavite u plitki lim na papir za pečenje.
2. Zdrobite pljesnivi sir i njime prekrijte tijesto. Pospite listovima origana. Razrežite smokve na četvrtine i posložite ih po siru i origanu.
3. Za umak u posudi pomiješajte tekući med i maslinovo ulje. Dodajte prstohvat papra.
4. Komade smokve zalijte s malo umaka. Tartelette zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
5. Ispečene tartalette pospite potočarkom i stavite po tri kriške pršuta. Zalijte preostalim umakom.
Sastojci
Sastojci
- 400 g maslenog tijesta
- 80 g gorgonzole
- 2 žlice origana
- 3 smokve
- 50 g potočarki
- 6 kriški pršuta
Za umak
- 1 žlica tekućeg meda
- 1 žlica maslinova ulja
- prstohvat papra