Tartelette sa smokvama i gorngonzolom
Recept iz: Donna Hay
Način pripreme:
1. Tanjur stavite na tijesto i po njegovim rubovima izrežite dva kruga. Oba kruga postavite u plitki lim na papir za pečenje.
2. Zdrobite pljesnivi sir i njime prekrijte tijesto. Pospite listovima origana. Razrežite smokve na četvrtine i posložite ih po siru i origanu.
3. Za umak u posudi pomiješajte tekući med i maslinovo ulje. Dodajte prstohvat papra.
4. Komade smokve zalijte s malo umaka. Tartelette zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
5. Ispečene tartalette pospite potočarkom i stavite po tri kriške pršuta. Zalijte preostalim umakom.
Sastojci
- Sastojci400 g maslenog tijesta 80 g gorgonzole 2 žlice origana 3 smokve 50 g potočarki 6 kriški pršutaZa umak 1 žlica tekućeg meda 1 žlica maslinova ulja prstohvat papra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donna Hay
Tjestenina s četiri vrste sira
Recepti Donna Hay
Pita s rabarbarom
Recepti Donna Hay
Beze - smjesa koja uvijek dobro ispadne
Recepti Donna Hay
Savršena Pavlova
Recepti Donna Hay
Pita od limuna i beze-smjese
Recepti Donna Hay
Piletina pohana u mlaćenici
Recepti Donna Hay
Hrskavi pileći burgeri
Recepti Donna Hay
Hrskava pileća salata s preljevom od mlaćenice na južnjački način
Recepti Donna Hay
Kolač od čokolade s posoljenom karamelom
Recepti Donna Hay
Pečeni čokoladni puding s malinama