Tarte s mangom i estragonom

Tarte s mangom i estragonom

Opis

Način pripreme:

1. Za tijesto ispite brašno na plohu, pospite solju i napravite rupu. U rupu dodajte ostale sastojke. Umijesite glatko tijesto i uvijte u prozračnu foliju. Stavite u hladnjak na 30 minuta.

2. Za nadjev razbijte jaja u posudi. Dodajte sitno narezan estragon, šećer i mascarpone. Miješajte dok ne postane glatko. Na kraju dodajte brašno i lagano promiješajte lopaticom.

3. Razvijte tanko tijesto na pobrašnjenoj plohi. Maslacem premažite pravokutni kalup za pitu (s pomičnim dnom i valovitim stijenkama) i prebacite razvaljano tijesto, prenoseći ga na valjku u kalup. Dobro rasporedite tijesto i uklonite višak. Probodite tijesto vilicom na dnu kalupa.

4. Nadjev od mascarponea stavite po osnovi od tijesta. Ogulite mango i narežite na polukrugove te ih posložite po tijestu. Tarte pecite 50 minuta u unaprijed ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva.

5. U loncu ugrijte pekmez od marelica i vodu. Ako pekmez ima veće komade voća, procijedite ga. S pomoću kista premažite tarte za sjaj. Možete ga ukrasiti s nekoliko ružica od bijelog vrhnja.

Sastojci

Za tijesto

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 80 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 limun
  • naribana kora

Za nadjev

  • 0.5 vezice svježeg estragona
  • 100 g šećera
  • 325 g mascarponea
  • 2 jaja
  • 100 g brašna

Dodatno

  • 2 manga
  • 100 g pekmeza od marelica
  • 3 žlice vode

Povezani recepti