Tarte s mangom i estragonom
Način pripreme:
1. Za tijesto ispite brašno na plohu, pospite solju i napravite rupu. U rupu dodajte ostale sastojke. Umijesite glatko tijesto i uvijte u prozračnu foliju. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
2. Za nadjev razbijte jaja u posudi. Dodajte sitno narezan estragon, šećer i mascarpone. Miješajte dok ne postane glatko. Na kraju dodajte brašno i lagano promiješajte lopaticom.
3. Razvijte tanko tijesto na pobrašnjenoj plohi. Maslacem premažite pravokutni kalup za pitu (s pomičnim dnom i valovitim stijenkama) i prebacite razvaljano tijesto, prenoseći ga na valjku u kalup. Dobro rasporedite tijesto i uklonite višak. Probodite tijesto vilicom na dnu kalupa.
4. Nadjev od mascarponea stavite po osnovi od tijesta. Ogulite mango i narežite na polukrugove te ih posložite po tijestu. Tarte pecite 50 minuta u unaprijed ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva.
5. U loncu ugrijte pekmez od marelica i vodu. Ako pekmez ima veće komade voća, procijedite ga. S pomoću kista premažite tarte za sjaj. Možete ga ukrasiti s nekoliko ružica od bijelog vrhnja.
Sastojci
- Za tijesto250 g brašna 1 žličica praška za pecivo 80 g šećera 150 g maslaca 1 jaje prstohvat soli 1 limun naribana koraZa nadjev0.5 vezice svježeg estragona 100 g šećera 325 g mascarponea 2 jaja 100 g brašnaDodatno2 manga 100 g pekmeza od marelica 3 žlice vode
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom