David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 400 g svježe tune
  • 150 g sušene rajčice
  • 2 komada svježeg čilija
  • 1 žlica dijon senfa
  • maslinovo ulje
  • 200 g ljutike
  • sol i papar
  • 150 g boba
  • 500 g kruha
  • 1 vezica svježeg cvijeta koromača

Priprema

  • 1. Bob ćemo očistiti i polovicu kratko prodinstati u tavi s malo narezane ljutike.Posoliti.
  • 2. U stolni mikser stavimo  sušene rajčice, sjeckani chilli, češnjak, dijon senf i maslinovo ulje te popaprimo i izblendamo.
  • 3. Narežemo tunu na sitne kockice.
  • 4. U blenderu izmiksamo sotirani bob s ljutikom u finu kremu.
  • 5. Začinimo tunu s pireom od rajčica.
  • 6. Fete kruha ćemo  zapeći na grill tavi dok ne postane hrskav.
  • 7. Servirati začinjeni tartar na kremu od boba. Između 2 sloja tartara stavit ćemo malo nasjeckanog blanširanog boba i servirati s prepečenim kruhom te ukrasiti cvijetovima koromača.

Povezani recepti

Vidi sve