Tartar od tune sa suhim rajčicama i bobom
Recept iz: David Skoko
Priprema
Bob ćemo očistiti i polovicu kratko prodinstati u tavi s malo narezane ljutike.Posoliti.
U stolni mikser stavimo sušene rajčice, sjeckani chilli, češnjak, dijon senf i maslinovo ulje te popaprimo i izblendamo.
Narežemo tunu na sitne kockice.
U blenderu izmiksamo sotirani bob s ljutikom u finu kremu.
Začinimo tunu s pireom od rajčica.
Fete kruha ćemo zapeći na grill tavi dok ne postane hrskav.
Servirati začinjeni tartar na kremu od boba. Između 2 sloja tartara stavit ćemo malo nasjeckanog blanširanog boba i servirati s prepečenim kruhom te ukrasiti cvijetovima koromača.
Sastojci
- Namirnice
- 400 g svježe tune
- 150 g sušene rajčice
- 2 komada svježeg čilija
- 1 žlica dijon senfa
- maslinovo ulje
- 200 g ljutike
- sol i papar
- 150 g boba
- 500 g kruha
- 1 vezica svježeg cvijeta koromača
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira