Tartar od tune sa suhim rajčicama i bobom
Recept iz: David Skoko
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.
Sastojci
- 400 g svježe tune
- 150 g sušene rajčice
- 2 komada svježeg čilija
- 1 žlica dijon senfa
- maslinovo ulje
- 200 g ljutike
- sol i papar
- 150 g boba
- 500 g kruha
- 1 vezica svježeg cvijeta koromača
Priprema
- 1. Bob ćemo očistiti i polovicu kratko prodinstati u tavi s malo narezane ljutike.Posoliti.
- 2. U stolni mikser stavimo sušene rajčice, sjeckani chilli, češnjak, dijon senf i maslinovo ulje te popaprimo i izblendamo.
- 3. Narežemo tunu na sitne kockice.
- 4. U blenderu izmiksamo sotirani bob s ljutikom u finu kremu.
- 5. Začinimo tunu s pireom od rajčica.
- 6. Fete kruha ćemo zapeći na grill tavi dok ne postane hrskav.
- 7. Servirati začinjeni tartar na kremu od boba. Između 2 sloja tartara stavit ćemo malo nasjeckanog blanširanog boba i servirati s prepečenim kruhom te ukrasiti cvijetovima koromača.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)