Tartar od brancina i jogurt s đumbirom

 

 

Sastojci

  • 400 g fileta brancina
  • 0.5 dl limeta sok
  • vlasca
  • 1 soja
  • 1 žličica sojina umaka
  • Kikkoman
  • 1 žličica sezamova ulja
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 6 g soli
  • papar
  • sezam

Priprema

  • 1. Izrežite ribu na kocke i dodajte sol. Ribu stavite u hladnjak.
  • 2. Za to vrijeme iz limete iscijedite sok i naribajte koricu. Usitnite vlasac.
  • 3. Kad riba odstoji i meso se učini čvrsto, dodajte ostale sastojke. Na kraju začinite crnim paprom i po potrebi solju.
  • 4. Poslužite uz osvježavajući jogurt s đumbirom.
  • 5. Ogulite đumbir. Iscijedite sok od limuna i izribajte koricu i đumbir u jogurt. Dodajte malo čilija. Posolite i popaprite. Pustite da se upije na hladnom.

Povezani recepti

Vidi sve