Tartar od brancina i jogurt s đumbirom
Sastojci
- 400 g fileta brancina
- 0.5 dl limeta sok
- vlasca
- 1 soja
- 1 žličica sojina umaka
- Kikkoman
- 1 žličica sezamova ulja
- 1 žlica maslinova ulja
- 6 g soli
- papar
- sezam
Priprema
- 1. Izrežite ribu na kocke i dodajte sol. Ribu stavite u hladnjak.
- 2. Za to vrijeme iz limete iscijedite sok i naribajte koricu. Usitnite vlasac.
- 3. Kad riba odstoji i meso se učini čvrsto, dodajte ostale sastojke. Na kraju začinite crnim paprom i po potrebi solju.
- 4. Poslužite uz osvježavajući jogurt s đumbirom.
- 5. Ogulite đumbir. Iscijedite sok od limuna i izribajte koricu i đumbir u jogurt. Dodajte malo čilija. Posolite i popaprite. Pustite da se upije na hladnom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Tom Kerridge
Brancin s roštilja
Recepti Nigel Slater
Varivo od začinjenog bakalara
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Cijela riba sa žara i vinaigrette od rajčice
Recepti Bakalar à Gomes de Sá
Recepti Shawarma s ribom i tahinijem
Recepti Michela Chiappa
Lubin u vrećici