Tartar od brancina i jogurt s đumbirom

Tartar od brancina i jogurt s đumbirom

Opis

Izrežite ribu na kocke i dodajte sol. Ribu stavite u hladnjak. Za to vrijeme iz limete iscijedite sok i naribajte koricu. Usitnite vlasac. Kad riba odstoji i meso se učini čvrsto, dodajte ostale sastojke. Na kraju začinite crnim paprom i po potrebi solju. Poslužite uz osvježavajući jogurt s đumbirom.

Ogulite đumbir. Iscijedite sok od limuna i izribajte koricu i đumbir u jogurt. Dodajte malo čilija. Posolite i popaprite. Pustite da se upije na hladnom.


Sastojci

Sastojci

  • 400 g fileta brancina
  • limeta
  • sok
  • 0.5 dl vlasca
  • 1 soja
  • 1 žličica sojina umaka Kikkoman
  • 1 žličica sezamova ulja
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 6 g soli
  • papra
  • sezam