Tartar od brancina i jogurt s đumbirom

Tartar od brancina i jogurt s đumbirom

Opis

Izrežite ribu na kocke i dodajte sol. Ribu stavite u hladnjak. Za to vrijeme iz limete iscijedite sok i naribajte koricu. Usitnite vlasac. Kad riba odstoji i meso se učini čvrsto, dodajte ostale sastojke. Na kraju začinite crnim paprom i po potrebi solju.
Ogulite đumbir. Iscijedite sok od limuna i izribajte koricu i đumbir u jogurt. Dodajte malo čilija. Posolite i popaprite. Pustite da se upije na hladnom.

Sastojci

Tartar

  • 400 g brancina bez kože
  • Sok od 1 limete i kora
  • 0.5 dl usitnjenog vlasca
  • 1 žlica sojina umaka
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 6 g soli
  • Crnoi papr
  • sjemenke sezama

Jogurt s đumbirom

  • 100 g turskog jogurta
  • mali komadić đumbira
  • sok od 1/2 limuna i korica
  • osušenog mljevenog čilija
  • sol i crni papar