Način pripreme:
1. U posudu isipajte brašno i sol, dodajte hladni maslac, narezan na kockice, i rukama oblikujte mrvice. Dodajte vodu i ocat, najbolje postupno. Zamijesite rukama dok ne nastane kugla tijesta.
2. Za pesto od sušenih rajčica sve sastojke stavite u blender i pasirajte. Ono što ostane možete sačuvati u hladnjaku.
3. Operite tikvice i gulilicom oblikujte tanke trakice. Sir naribajte na krupni ribež.
4. Gotovo tijesto razvaljajte u veće kalupe za tartalette (promjera 12 cm), prekrivene papirom za pečenje. Premažite pestom od sušenih rajčica, obilno pospite naribanim sirom, stavite trakice tikvica smotane u ružice i posolite. Kalupe stavite u lim u prethodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta dok ne porumeni. Poslužite s listovima bosiljka.

Način pripreme:
1. U posudu isipajte brašno i sol, dodajte hladni maslac, narezan na kockice, i rukama oblikujte mrvice. Dodajte vodu i ocat, najbolje postupno. Zamijesite rukama dok ne nastane kugla tijesta.
2. Za pesto od sušenih rajčica sve sastojke stavite u blender i pasirajte. Ono što ostane možete sačuvati u hladnjaku.
3. Operite tikvice i gulilicom oblikujte tanke trakice. Sir naribajte na krupni ribež.
4. Gotovo tijesto razvaljajte u veće kalupe za tartalette (promjera 12 cm), prekrivene papirom za pečenje. Premažite pestom od sušenih rajčica, obilno pospite naribanim sirom, stavite trakice tikvica smotane u ružice i posolite. Kalupe stavite u lim u prethodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta dok ne porumeni. Poslužite s listovima bosiljka.

Sastojci

  • Za tijesto150 g punozrnatog brašna 50 g kravljeg maslaca 50 ml hladne vode 1 žličica vinskog octa ½ žličice soliZa pesto od sušenih rajčica200 g sušenih rajčica (namočenih u vodi) 2 češnja češnjaka sol po želji 2 stabljike svježeg origana 10-12 listova svježeg bosiljka 40 g parmezana 1 šalica maslinova uljaZa ukras 1 tikvica 50 g tikvica nekoliko listova svježeg bosiljka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve