Opis

Način pripreme:
1. U posudu isipajte brašno i sol, dodajte hladni maslac, narezan na kockice, i rukama oblikujte mrvice. Dodajte vodu i ocat, najbolje postupno. Zamijesite rukama dok ne nastane kugla tijesta.
2. Za pesto od sušenih rajčica sve sastojke stavite u blender i pasirajte. Ono što ostane možete sačuvati u hladnjaku.
3. Operite tikvice i gulilicom oblikujte tanke trakice. Sir naribajte na krupni ribež.
4. Gotovo tijesto razvaljajte u veće kalupe za tartalette (promjera 12 cm), prekrivene papirom za pečenje. Premažite pestom od sušenih rajčica, obilno pospite naribanim sirom, stavite trakice tikvica smotane u ružice i posolite. Kalupe stavite u lim u prethodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta dok ne porumeni. Poslužite s listovima bosiljka.

Način pripreme:
1. U posudu isipajte brašno i sol, dodajte hladni maslac, narezan na kockice, i rukama oblikujte mrvice. Dodajte vodu i ocat, najbolje postupno. Zamijesite rukama dok ne nastane kugla tijesta.
2. Za pesto od sušenih rajčica sve sastojke stavite u blender i pasirajte. Ono što ostane možete sačuvati u hladnjaku.
3. Operite tikvice i gulilicom oblikujte tanke trakice. Sir naribajte na krupni ribež.
4. Gotovo tijesto razvaljajte u veće kalupe za tartalette (promjera 12 cm), prekrivene papirom za pečenje. Premažite pestom od sušenih rajčica, obilno pospite naribanim sirom, stavite trakice tikvica smotane u ružice i posolite. Kalupe stavite u lim u prethodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta dok ne porumeni. Poslužite s listovima bosiljka.

Sastojci

Za tijesto

  • 150 g punozrnatog brašna
  • 50 g kravljeg maslaca
  • 50 ml hladne vode
  • 1 žličica vinskog octa
  • ½ žličice soli

Za pesto od sušenih rajčica

  • 200 g sušenih rajčica (namočenih u vodi)
  • 2 češnja češnjaka
  • sol po želji
  • 2 stabljike svježeg origana
  • 10-12 listova svježeg bosiljka
  • 40 g parmezana
  • 1 šalica maslinova ulja

Za ukras

  • 1 tikvica
  • 50 g tikvica
  • nekoliko listova svježeg bosiljka

Povezani recepti