Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • 350 g prhkog tijesta
  • 4 glavice luka, narezane na tanke ploške
  • 50 g kristalnog šećera
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1½ grančica crvenih cherry rajčica
  • 1½ grančica žutih cherry rajčica
  • 6 fileta inćuna, grubo narezanih
  • 500 g ricotte od bivoljeg mlijeka
  • 100 g fete od bivoljeg mlijeka
  • 100 g maslina kalamata bez koštica
  • 30 g neslanog maslaca
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • morska sol
  • izdanci bosiljka za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Namastite i pobrašnite kalup po izboru.
  • 2. Kalup obložite korom prhkog tijesta debljine 2-3 mm.
  • 3. U loncu s malo ulja otopite maslac, dodajte luk, posolite ga prstohvatom soli i na laganoj vatri pirjajte 5 minuta pa dodajte šećer, poklopite lonac i nastavite ga pirjati još 8-10 minuta. Kad luk posve omekšate i karamelizirate još ga 5 minuta pirjajte sa šećerom i balzamičnim octom.
  • 4. Na dno kore od prhkog tijesta rasporedite inćune, prekrijte ih karameliziranim lukom pa na luk nanesite sloj ricotte debljine 0,5 cm. Na vrh poslažite sve cherry rajčice i masline. Prelijte ih ekstra djevičanskim maslinovim uljem i posolite pa tart 15 minuta pecite na 180 °C.
  • 5. Tart ukrasite fetom od bivoljeg mlijeka, s malo balzamičnog octa i izdancima bosiljka.

Povezani recepti

Vidi sve