Tijesto

Prstene za tartove (12 x 80mm) stavite na lim obložen papirom za pečenje. U zdjelu samostojećeg miksera stavite maslac i šećer u prahu i miksajte dok sve grudice ne nestanu. Dodajte bademovo brašno, jaje, sol i brašno (A). Kada se sve sjedini, dodajte brašno (B) i prestanite miksati kada se formira tijesto. Izvadite tijesto iz zdjele i napravite ravan jednakomjeran pravokutnik. Prekrijte tijesto plastičnom folijom i stavite u hladnjak na otprilike sat vremena da se stisne.

Lagano pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto do debljine 3mm. Izrežite krugove veličine 12 cm u promjeru. Stavite u kalupe za tart i ostavite u hladnjaku prije rezanja viška tijesta s oštrim nožem. Na tijesto svakog tarta stavite papir za pečenje i napunite s rižom ili grahom za pečenje. Pecite prazno na 165°C oko 8-10 minuta. Zatim uklonite papir i ostavite sa strane.

Džem

Džem izmiješajte sa svježim malinama. Smjesu podijelite na 12 tartova, svaki napunite do pola.

Nadjev

Sve sastojke izmiješajte ručno. Žlicom stavite smjesu na vrh džema od malina. Pecite 10-12 minuta na 165°C ili dok ne postanu zlatno smeđi. Poslužite uz tučeno vrhnje.

Sastojci

  • Prhko tijesto
  • 4165g maslaca
  • 10g šećera u prahu
  • 35g bademovog brašna
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 90g brašna (A)
  • 215g brašna (B)
  • brašno, za posipanje
  • Džem od malina
  • 250g džema od malina (kupljen u trgovini)
  • 220g svježih malina
  • Nadjev od kokosa
  • 4 jaja
  • 140g sitnog šećera
  • 225g kokosovog brašna

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve