Opis

  1. Stavite leće u lonac, zajedno s đumbirom, lovorovim listom i 1,5 l vode. Pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i krčkajte 10 – 15 minuta, bacajući pjenu koja se stvori na površini, sve dok leća ne omekša.
  2. Dok se leća kuha, otopite maslac u maloj tavi na srednje jakoj vatri.
  3. Kad se maslac počne pjeniti, dodajte češnjak, kim i čili i pecite 1 – 2 minute dok češnjak blago ne posmeđi.
  4. Poslužite skuhanu leću na postelji kuhane riže s češnjakom polivenim po vrhu i začinjeno solju i paprom.

Sastojci

  • 400 g crvene leće
  • 8 komada oguljenog korijena đumbira debelog 5 mm
  • 1 lovorov list
  • 50 g maslaca
  • 10 češnja češnjaka (oguljenih i sitno nasjeckanih)
  • 4 žličice kima
  • 1 žličica sušenog čilija
  • sol i svježe mljeveni papar

Povezani recepti