Tangyuan u pekinškom stilu s crnim sezamom
Recept iz: Adam Liaw
Kuhar, TV voditelj i spisatelj - Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom!
Sastojci
- Sastojci
- 60g tostiranih crnih sjemenki sezama
- 90g šećera
- 115g masti ili maslaca, mekanog
- 250g brašna od ljepljive riže
- 8g krumpirovog brašna
Priprema
- Kako biste napravili nadjev, u procesoru za hranu pomiješajte sjemenke crnog sezama i šećer, pretvorite u grubi prah. Dodajte mast ili maslac, te miješajte dok se smjesa ne pretvori u pastu. Izvadite iz procesora i stavite je u hladnjak na 15 minuta. Pola žličice paste valjajte u malu kuglicu i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu, a zatim kuglice stavite u hladnjak na barem 30 minuta.
- U veliku zdjelu stavite brašno, a drugu zdjelu napunite hladnom vodom do pola. Kuglice stavite u cijedilo i umočite u zdjelu s hladnom vodom kako biste navlažili kuglice. Brzo prebacite kuglice u brašno i pomiješajte kako bi se sve kuglice obložile u tanki sloj brašna. Kuglice vratite u cijedilo, ponovo ih potopite u vodu, zatim ih još jednom uvaljajte u brašno. Ponavljate postupak dok kuglice ne narastu 1.5 puta, zbog slojeva brašna.
- U velikom loncu zakuhajte vodu i kuhajte kuglice u serijama oko 2-3 minute, dok ne isplivaju na površinu. Prebacite kuglice u zdjelice za posluživanje i prelijte ih s malo vode u kojoj su se kuhale.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Silvia Colloca
Arancini
Recepti Luca Ciano
Rižoto od prepelica s parmezanom
Recepti Adam Liaw
Pržena riža Yangzhou
Recepti Adam Liaw
Thunder tea riža sa sardinama i utrnutim okusom
Recepti Luca Ciano
Carnaroli rižoto s rakovim mesom i stracciatellom
Recepti Lora i Stoyan
Rižoto od pečene paprike
Recepti Michela Chiappa
Brzinski rižoto od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Rižoto s pestom od špinata
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima