Kuhar, TV voditelj i spisatelj - Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom!

Sastojci

  • Sastojci
  • 60g tostiranih crnih sjemenki sezama
  • 90g šećera
  • 115g masti ili maslaca, mekanog
  • 250g brašna od ljepljive riže
  • 8g krumpirovog brašna

Priprema

  • Kako biste napravili nadjev, u procesoru za hranu pomiješajte sjemenke crnog sezama i šećer, pretvorite u grubi prah. Dodajte mast ili maslac, te miješajte dok se smjesa ne pretvori u pastu. Izvadite iz procesora i stavite je u hladnjak na 15 minuta. Pola žličice paste valjajte u malu kuglicu i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu, a zatim kuglice stavite u hladnjak na barem 30 minuta.
  • U veliku zdjelu stavite brašno, a drugu zdjelu napunite hladnom vodom do pola. Kuglice stavite u cijedilo i umočite u zdjelu s hladnom vodom kako biste navlažili kuglice. Brzo prebacite kuglice u brašno i pomiješajte kako bi se sve kuglice obložile u tanki sloj brašna. Kuglice vratite u cijedilo, ponovo ih potopite u vodu, zatim ih još jednom uvaljajte u brašno. Ponavljate postupak dok kuglice ne narastu 1.5 puta, zbog slojeva brašna.
  • U velikom loncu zakuhajte vodu i kuhajte kuglice u serijama oko 2-3 minute, dok ne isplivaju na površinu. Prebacite kuglice u zdjelice za posluživanje i prelijte ih s malo vode u kojoj su se kuhale.

Povezani recepti

Vidi sve