Nigella Lawson donosi vam odlične recepte za jela prigodna u svakoj prilici. Ova engleska spisateljica uživa u pripremi svih jela, a najprepoznatljivija je po slasticama kao što su pudinzi i raznovrsni kolači. 

Sastojci

  • 625 g panettone (ili pandoro)
  • 6 tbsp Tuaca liker (or rum, konjak ili Marsala)
  • 2 jaja, sobne temperature
  • 75 g sitnog šećera (kotač)
  • 500 g mascarpone sira, sobne temperature
  • 250 ml slatkog vrhnja, sobne temperature
  • 125 ml Marsala vina
  • 75 g kandiranih kestena, sjeckani (po želji)
  • 125 g čokoladnih kapljica ili sitno sjeckane čokolade
  • 100 g pistacija, sjeckanih
  • 2 tbsp sjemenki šipka

Priprema

  • 1. Narežite panettone na ploške od 1 cm
  • 2. Panettone složite na dno kalupa tako da nema rupa
  • 3. Poškropite s dvije žlice Tuaca likera (ili nekog drugog likera)
  • 4. Izmiksajte jaja i šećer
  • 5. Postepeno dodajte mascarpone sir, slatko vrhnje, Marsala vino
  • 6. Odvojite 250 ml i stavite u hladnjak
  • 7. Izmrvite kandirane kestene sa smjesom od mascarpone sira, ubacite 100 g čokoladnih kapljica i 75 g sjeckanih pistacija te promiješajte
  • 8. Drugom trećinom panettone šnita prekrijte sloj kreme i navlažite s dvije žlice likera
  • 9. Drugu polovicu kremaste smjese stavite u kalup, razmažite te prekrijte slojem panettonea
  • 10. Poškropite s likerom
  • 11. Ohladite preko noći
  • 12. Kolač prije posluživanja pospite komadićima naribane čokolade

Povezani recepti

Vidi sve