Talijanske kobasice i grah uz ciabatta kruh s češnjakom
Recept iz: Gino D'Acampo
Gino je rođen u velikoj obitelji u Torre del Greco, Napoliju, na samom jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je vrlo tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svježem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu. Kada je imao 11 godina, prvi je put ušao u djedov restoran i zaključio da je kuhanje kao stvoreno za njega. Nakon završetka "Luigi de Medici" ugostiteljskog fakulteta, Gino je otišao u London i to sa samo 19 godina te je počeo raditi u restoranu The Orchard u Hampsteadu, a zatim u restoranu Cambio u Surreyu.
Sastojci
- 6 žlica maslinova ulja, i još za premazivanje
- 2 crvena luka, oguljena i tanko narezana
- 1 žlica narezanoga svježeg ružmarina
- 1⁄2 žličice suhih chilli listića
- 2 x 400 g konzervi borlotti graha
- 2 x 400 g konzervi cannellini graha
- 900 g kobasica, talijanskih ili kvalitetnih svinjskih, narezanih na komade od 4 cm
- 400 ml vrućeg temeljca od povrća
- 1 žlica pirea od rajčica
- 3 žlice nasjeckanog lišća svježeg peršina, i još za ukrašavanje
- 1 ciabatta kruh, koso narezan u 2 cm debele kriške
- 1 veliki češanj češnjaka, oguljen
- sol
Priprema
- 1. Zagrijte ulje na jakoj vatri u velikom loncu debeloga dna ili u vatrostalnoj posudi. Dodajte luk, ružmarin, chilli listiće i sol. Pecite oko 12 minuta, povremeno miješajući.
- 2. Za to vrijeme odlijte višak tekućine s vrha konzervi graha. Ostavite nešto tekućine jer će poslužiti za pripremu glatkog, bogatog umaka. Odložite na stranu.
- 3. Dodajte kobasice u tavu i pecite 10 minuta, miješajući svakih par minuta. Dodajte grah, temeljac i pire od rajčice, začinite solju i pustite da proključa.
- 4. Smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte 20 minuta (nepoklopljeno), često miješajući. Maknite s vatre, umiješajte peršin i pustite neka se odmori 10 minuta. Za to vrijeme zagrijte gusenu grill tavu na jakoj vatri 5–10 minuta.
- 5. Za ciabattu s češnjakom, utrljajte ili premažite malo ulja na obje strane kruha. Kad je tava vruća, položite ciabattu i pecite je oko 1 minutu na svakoj strani ili dok ne poprimi tamnu, zlatnosmeđu boju. Utrljajte češanj češnjaka u obje strane kruha.
- 6. Raspodijelite kobasice i grah u tople zdjelice, pospite peršinom i odmah servirajte s ciabattom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima
Recepti Lora i Stoyan
Brza musaka
Recepti Lora i Stoyan
Patka s mlincima
Recepti Lora i Stoyan
Mesne okruglice u umaku od rajčice
Recepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama