Opis

Zagrijte ulje na jakoj vatri u velikom loncu debeloga dna ili u vatrostalnoj posudi. Dodajte luk, ružmarin, chilli listiće i sol. Pecite oko 12 minuta, povremeno miješajući.

Za to vrijeme odlijte višak tekućine s vrha konzervi graha. Ostavite nešto tekućine jer će poslužiti za pripremu glatkog, bogatog umaka. Odložite na stranu.

Dodajte kobasice u tavu i pecite 10 minuta, miješajući svakih par minuta. Dodajte grah, temeljac i pire od rajčice, začinite solju i pustite da proključa.

Smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte 20 minuta (nepoklopljeno), često miješajući. Maknite s vatre, umiješajte peršin i pustite neka se odmori 10 minuta. Za to vrijeme zagrijte gusenu grill tavu na jakoj vatri 5–10 minuta.

Za ciabattu s češnjakom, utrljajte ili premažite malo ulja na obje strane kruha. Kad je tava vruća, položite ciabattu i pecite je oko 1 minutu na svakoj strani ili dok ne poprimi tamnu, zlatnosmeđu boju. Utrljajte češanj češnjaka u obje strane kruha.

 

Raspodijelite kobasice i grah u tople zdjelice, pospite peršinom i odmah servirajte s ciabattom.

Sastojci

  • 6 žlica maslinova ulja, i još za premazivanje
  • 2 crvena luka, oguljena i tanko narezana
  • 1 žlica narezanoga svježeg ružmarina
  • 1⁄2 žličice suhih chilli listića
  • 2 x 400 g konzervi borlotti graha
  • 2 x 400 g konzervi cannellini graha
  • 900 g kobasica, talijanskih ili kvalitetnih svinjskih, narezanih na komade od 4 cm
  • 400 ml vrućeg temeljca od povrća
  • 1 žlica pirea od rajčica
  • 3 žlice nasjeckanog lišća svježeg peršina, i još za ukrašavanje
  • 1 ciabatta kruh, koso narezan u 2 cm debele kriške
  • 1 veliki češanj češnjaka, oguljen
  • sol

Povezani recepti