Opis
1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
2. Postavite rešetku u sredinu pećnice.
3. Premažite maslacem i pospite brašnom kalup za tortu odvojive stijenke promjera 23 cm i visine 5 cm. Otresite višak brašna. Stavite na lim za pečenje s visokim rubom.
4. U srednje veliku zdjelu prosijte šećer i brašno.
5. U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu i koricu naranče i miješajte dok ne bude glatko. Dodajte smjesu šećera i brašna i nježno pomiješajte kako biste sve sjedinili.
6. Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte kako biste sve spojili. Dodajte vaniliju i sol.
7. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u sredini pećnice 55-60 minuta ili dok ne bude zlatne boje. Središte treba biti potpuno čvrsto, a uronjeni vrh noža treba izaći čist.
8. Potpuno ohladite na rešetki. Prekrijte prozirnom folijom i prebacite u hladnjak da se hladi barem dva sata.
Sastojci
Za tortu
- 900 g sira ricotta
- ocijeđenog
- 1 žličica ribane korice naranče
- 1 šalica šećera
- 1/3 šalice mekog brašna
- 6 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¼ žličice soli