Talijanska torta od sira ricotta
Recept iz: Martha Stewart

Ako si ljubitelj ricotte, ova torta će te oduševiti. Martha Stewart je također tu da ti da savjete kako dobiti pravi talijanski okus.
Sastojci
- 900 g sira ricotte (ocijeđene)
- 1 žličica ribane korice naranče
- 1 šalica šećera
- 1/3 šalice mekog brašna
- 6 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¼ žličice soli
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
- 2. Postavite rešetku u sredinu pećnice.
- 3. Premažite maslacem i pospite brašnom kalup za tortu odvojive stijenke promjera 23 cm i visine 5 cm. Otresite višak brašna. Stavite na lim za pečenje s visokim rubom.
- 4. U srednje veliku zdjelu prosijte šećer i brašno.
- 5. U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu i koricu naranče i miješajte dok ne bude glatko. Dodajte smjesu šećera i brašna i nježno pomiješajte kako biste sve sjedinili.
- 6. Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte kako biste sve spojili. Dodajte vaniliju i sol.
- 7. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u sredini pećnice 55-60 minuta ili dok ne bude zlatne boje. Središte treba biti potpuno čvrsto, a uronjeni vrh noža treba izaći čist.
- 8. Potpuno ohladite na rešetki. Prekrijte prozirnom folijom i prebacite u hladnjak da se hladi barem dva sata.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Rajska čokoladna torta
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta s datuljama i puslicama
Recepti Kirsten Tibballs
Torta s kruškom, čokoladom i pekanom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta s narančom
Recepti Michela Tuscan
Torta od naranče, badema i palente s panforte sirupom
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Kirsten Tibballs
Cheesecake bez pečenja
Recepti Silvia Colloca
Torta caprese
Recepti Nadiya Hussain
Rupičasta torta od kave i naranče