Talijanska torta od sira ricotta

Ako si ljubitelj ricotte, ova torta će te oduševiti. Martha Stewart je također tu da ti da savjete kako dobiti pravi talijanski okus. 

Sastojci

  • 900 g sira ricotte (ocijeđene)
  • 1 žličica ribane korice naranče
  • 1 šalica šećera
  • 1/3 šalice mekog brašna
  • 6 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice soli

Priprema

  • 1.     Zagrijte pećnicu na 160 °C.
  • 2.     Postavite rešetku u sredinu pećnice.
  • 3.     Premažite maslacem i pospite brašnom kalup za tortu odvojive stijenke promjera 23 cm i visine 5 cm. Otresite višak brašna. Stavite na lim za pečenje s visokim rubom.
  • 4.     U srednje veliku zdjelu prosijte šećer i brašno.
  • 5.     U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu i koricu naranče i miješajte dok ne bude glatko. Dodajte smjesu šećera i brašna i nježno pomiješajte kako biste sve sjedinili.
  • 6.     Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte kako biste sve spojili. Dodajte vaniliju i sol.
  • 7.     Ulijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u sredini pećnice 55-60 minuta ili dok ne bude zlatne boje. Središte treba biti potpuno čvrsto, a uronjeni vrh noža treba izaći čist.
  • 8.     Potpuno ohladite na rešetki. Prekrijte prozirnom folijom i prebacite u hladnjak da se hladi barem dva sata.

Povezani recepti

Vidi sve