Talijanska torta od sira ricotta

1.     Zagrijte pećnicu na 160 °C.

2.     Postavite rešetku u sredinu pećnice.

3.     Premažite maslacem i pospite brašnom kalup za tortu odvojive stijenke promjera 23 cm i visine 5 cm. Otresite višak brašna. Stavite na lim za pečenje s visokim rubom.

4.     U srednje veliku zdjelu prosijte šećer i brašno.

5.     U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu i koricu naranče i miješajte dok ne bude glatko. Dodajte smjesu šećera i brašna i nježno pomiješajte kako biste sve sjedinili.

6.     Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte kako biste sve spojili. Dodajte vaniliju i sol.

7.     Ulijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u sredini pećnice 55-60 minuta ili dok ne bude zlatne boje. Središte treba biti potpuno čvrsto, a uronjeni vrh noža treba izaći čist.

8.     Potpuno ohladite na rešetki. Prekrijte prozirnom folijom i prebacite u hladnjak da se hladi barem dva sata.

Sastojci

  • Za tortu900 g sira ricotta ocijeđenog 1 žličica ribane korice naranče 1 šalica šećera 1/3 šalice mekog brašna 6 jaja 1 žličica ekstrakta vanilije ¼ žličice soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve