Talijanska torta od sira ricotta
Recept iz: Martha Stewart

Ako si ljubitelj ricotte, ova torta će te oduševiti. Martha Stewart je također tu da ti da savjete kako dobiti pravi talijanski okus.
Sastojci
- 900 g sira ricotte (ocijeđene)
- 1 žličica ribane korice naranče
- 1 šalica šećera
- 1/3 šalice mekog brašna
- 6 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¼ žličice soli
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
- 2. Postavite rešetku u sredinu pećnice.
- 3. Premažite maslacem i pospite brašnom kalup za tortu odvojive stijenke promjera 23 cm i visine 5 cm. Otresite višak brašna. Stavite na lim za pečenje s visokim rubom.
- 4. U srednje veliku zdjelu prosijte šećer i brašno.
- 5. U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu i koricu naranče i miješajte dok ne bude glatko. Dodajte smjesu šećera i brašna i nježno pomiješajte kako biste sve sjedinili.
- 6. Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte kako biste sve spojili. Dodajte vaniliju i sol.
- 7. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u sredini pećnice 55-60 minuta ili dok ne bude zlatne boje. Središte treba biti potpuno čvrsto, a uronjeni vrh noža treba izaći čist.
- 8. Potpuno ohladite na rešetki. Prekrijte prozirnom folijom i prebacite u hladnjak da se hladi barem dva sata.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Cheesecake bez pečenja
Recepti Silvia Colloca
Torta caprese
Recepti Nadiya Hussain
Rupičasta torta od kave i naranče
Recepti Tom Kerridge
BBQ medena torta
Recepti Luca Ciano
Torta od riže – kolač od arborio riže
Recepti Donal Skehan
Torta od palente s limoncellom
Recepti Donal Skehan
Savršena rođendanska torta funfetti
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjenice
Recepti Lora i Stoyan
Zlatokosina rođendanska torta