Tajlandska zelena juha od piletine i kozica

Mary Berry kuhinja odnosi se na stil kuhanja poznate britanske kuharice Mary Berry – jednostavna, klasična i domaća jela s naglaskom na provjerene recepte i tradicionalne britanske okuse. Njezina kuhinja slavi udobnu hranu (comfort food) poput biskvita, pite, pečenja i čajnih kolača, uvijek s dozom elegancije, ali bez pretencioznosti. Idealna je za one koji vole toplu, nostalgičnu kuhinju koja okuplja obitelj oko stola.

Sastojci

  • 250g pilećih prsa, bez kosti i kože
  • 2 litre kvalitetnog pilećeg temeljca
  • 2 velike duguljaste ljutike, tanko narezane
  • 2 češnja češnjaka, smrvljena
  • 1 žlica naribanog svježeg korijena đumbira
  • ½ crvene čili paprike, očišćene od sjemenki i tanko narezane
  • 1–2 žlice tajlandske zelene paste od karija
  • 2 žličica ribljeg umaka
  • 1 žličica svijetlog muscovado šećera
  • 115g šampinjona, narezanih
  • 2 mala pak choija, narezana na velike komade
  • ½ svežnja svježeg korijandra, narezanih listova
  • 1 limeta, samo sok
  • 100g rezanaca od jaja
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • 1. Stavite pileća prsa i temeljac u veliku tavu. Pustite da uzavre, pa smanjite vatru i pustite da blago krčka 15 minuta dok se piletina ne prokuha. Žlicom na rupice uklonite piletinu, pa narežite na komade i ostavite sa strane.
  • 2. Dodajte ljutiku, češnjak, đumbir, čili, pastu od karija, riblji umak, šećer i gljive u temeljac i ostavite pet minuta na srednje jakoj vatri.
  • 3. Dodajte pak choi, korijandar i kuhanu piletinu u lonac i ostavite još tri minute. Umiješajte sok od limete i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom.
  • 4. Prije posluživanja, skuhajte rezance u loncu s kipućom vodom prema uputama s pakiranja. Ocijedite rezance i podijelite ih po šest zdjela za juhu. Prelijte vruću juhu preko vrha.

Povezani recepti

Vidi sve