Tajlandska salata od patke
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijati pećnicu na 180°C (160° u pećnicama s ventilatorom).
Veliku tavu za koju se ne lijepi zagrijati na srednje laganoj vatri i u nju staviti patku s kožom prema dolje. Kuhanje započeti na laganoj vatri i postupno je dovesti na srednje jaku. Cilj je otopiti masnoću i stvoriti hrskavu zlatnu kožicu. S kožom prema dolje kuhati 6 minuta, preokrenuti i pržiti daljnjih 6—8 minuta. Prebaciti na tanjur, ostaviti 5 minuta, pa patku na tanko narezati.
U međuvremenu, u veliku zdjelu staviti krastavac, grašak šećerac, cherry rajčice, klice grahorica, čili i začinsko bilje. Za preljev, staviti sve sastojke u staklenku s navojnim poklopcem i dobro promućkati da se poveže. Salatu napola preliti preljevom i protresati da sve prekrije.
Po salati složiti narezanu patku, preliti preostalim preljevom i ukrasiti prženom ljutikom i kriškama limete, prilikom posluživanja.
Sastojci
- 2 pačja prsa, kožu zarezati
- 2 libanonska krastavca, prepoloviti i koso izrezati
- 150 g graška šećerca, očistiti, tanko narezati
- 200 g cherry rajčica, prepoloviti
- 1 šalica klica grahorica
- 1 duža čili paprika, odstraniti koštice, sitno narezati
- ½ šalice listova tajlandskog bosiljka
- ½ šalice listova korijandera
- Preljev
- ½ šalice kokosova mlijeka
- 3 žlice soka limete
- 1 žlice smeđeg šećera
- 1—2 žlice tajlandske crvene curry paste (prema ukusu)
- ½ žlice ribljeg umaka
- za posluživanje: pržena azijska ljutika i kriške limete
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom