Zagrijati pećnicu na 180°C (160° u pećnicama s ventilatorom).

Veliku tavu za koju se ne lijepi zagrijati na srednje laganoj vatri i u nju staviti patku s kožom prema dolje. Kuhanje započeti na laganoj vatri i postupno je dovesti na srednje jaku. Cilj je otopiti masnoću i stvoriti hrskavu zlatnu kožicu. S kožom prema dolje kuhati 6 minuta, preokrenuti i pržiti daljnjih 6—8 minuta. Prebaciti na tanjur, ostaviti 5 minuta, pa patku na tanko narezati.

U međuvremenu, u veliku zdjelu staviti krastavac, grašak šećerac, cherry rajčice, klice grahorica, čili i začinsko bilje. Za preljev, staviti sve sastojke u staklenku s navojnim poklopcem i dobro promućkati da se poveže. Salatu napola preliti preljevom i protresati da sve prekrije.

Po salati složiti narezanu patku, preliti preostalim preljevom i ukrasiti prženom ljutikom i kriškama limete, prilikom posluživanja.

Sastojci

  • 2 pačja prsa, kožu zarezati
  • 2 libanonska krastavca, prepoloviti i koso izrezati
  • 150 g graška šećerca, očistiti, tanko narezati
  • 200 g cherry rajčica, prepoloviti
  • 1 šalica klica grahorica
  • 1 duža čili paprika, odstraniti koštice, sitno narezati
  • ½ šalice listova tajlandskog bosiljka
  • ½ šalice listova korijandera
  • Preljev
  • ½ šalice kokosova mlijeka
  • 3 žlice soka limete
  • 1 žlice smeđeg šećera
  • 1—2 žlice tajlandske crvene curry paste (prema ukusu)
  • ½ žlice ribljeg umaka
  • za posluživanje: pržena azijska ljutika i kriške limete

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve