Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • 250 g suhih tagliatella
  • 150 g dimljenog lososa, narezanog na tanke trake
  • 125 ml prosecca ili drugog pjenušavog vina
  • 50 ml konjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 80 g dimljenog maslaca
  • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 40 g manjih kapara
  • 80 g ikre od lososa
  • 1 žlica dimljene morske soli
  • svježi vlasac + listići peršina za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Zakuhajte lonac slane vode.
  • 2. U većoj tavi zagrijte polovicu maslaca i ulja pa gore 2-3 minute lagano pirjajte mladi luk. Dodajte kapare i dimljenog lososa, još ih 2 minute pirjajte pa prelijte konjakom i flambirajte. Ulijte prosecco i nastavite kuhati umak dok se ne smanji za polovicu. Dodajte vrhnje, za još ga trećinu reducirajte pa po potrebi dosolite.
  • 3. Tjesteninu ubacite u lonac vode i skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, istresite u umak i oko 1 minutu miješajte pa umiješajte preostali maslac i sklonite je s vatre. Nastavite je miješati dok ne otopite sav maslac.
  • 4. Tjesteninu ukrasite začinskim biljem i ikrom od lososa te odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve