Tagliatelle s umakom od prosecca i dimljenog lososa
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 250 g suhih tagliatella
- 150 g dimljenog lososa, narezanog na tanke trake
- 125 ml prosecca ili drugog pjenušavog vina
- 50 ml konjaka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 80 g dimljenog maslaca
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 40 g manjih kapara
- 80 g ikre od lososa
- 1 žlica dimljene morske soli
- svježi vlasac + listići peršina za ukrašavanje
Priprema
- 1. Zakuhajte lonac slane vode.
- 2. U većoj tavi zagrijte polovicu maslaca i ulja pa gore 2-3 minute lagano pirjajte mladi luk. Dodajte kapare i dimljenog lososa, još ih 2 minute pirjajte pa prelijte konjakom i flambirajte. Ulijte prosecco i nastavite kuhati umak dok se ne smanji za polovicu. Dodajte vrhnje, za još ga trećinu reducirajte pa po potrebi dosolite.
- 3. Tjesteninu ubacite u lonac vode i skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, istresite u umak i oko 1 minutu miješajte pa umiješajte preostali maslac i sklonite je s vatre. Nastavite je miješati dok ne otopite sav maslac.
- 4. Tjesteninu ukrasite začinskim biljem i ikrom od lososa te odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica
Recepti Hera Te Kurapa
Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recepti Hera Te Kurapa
Kamenice na tri načina
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Škampi s tartar umakom
Recepti Curtis Stone
Brancin s hrskavom kožicom, šafran rižom i umakom od maslina
Recepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom