Tagliatelle s lososom

Priprema

Mijesite brašno, žumanjke i malo vode dok ne dobijete glatko tijesto. Ako je tijesto presuho, dodajte još malo vode. Pustite tijesto da odstoji oko 15 minuta u vlažnoj krpi.

 

S pomoću stroja za izradu tjestenine prvo razvaljajte tijesto u dugačke trake (na debljinu označenu brojem 4) te potom načinite tagliatelle. Ostavite tagliatelle da se osuše na stalku za sušenje tjestenine.

 

Češnjak ogulite i istisnite. U loncu zagrijte malo ulja i pržite češnjak dok se ne počne topiti u ulju. Losos narežite na kockice i dodajte češnjaku. Dobro promiješajte i začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Dolijte bijelo vino i pustite da veći dio ispari. U međuvremenu prepolovite masline i rajčice i nasjeckajte peršinov list. Lososu dodajte masline, kapare, rajčice i polovicu peršinova lista.

Stavite vodu u lonac i pustite da zavri. Kuhajte tagliatelle oko 3 minute dok ne budu al dente. Tagliatelle dodajte lososu.

 

Posluživanje

Tjesteninu izvadite na tanjur i ukrasite preostalim peršinovim listom.

Sastojci

  • Sastojci500 g brašna za tjesteninu 15 žumanjaka malo vode 4 češnja češnjaka maslinovo ulje za prženje 400 g fileta lososa bez kože 150 ml suhog bijelog vina 3 žlice crnih maslina bez koštica 250 g cherry-rajčica pola stručka peršina ravnog lista 2 žlice kapara 500 g brašna za tjesteninu 15 žumanjaka malo vode 4 češnja češnjaka maslinovo ulje za prženje 400 g fileta lososa bez kože 150 ml suhog bijelog vina 3 žlice crnih maslina bez koštica 250 g cherry-rajčica pola stručka peršina ravnog lista 2 žlice kaparaDodatne potrepštine stroj za izradu tjestenine stalak za sušenje tjestenine

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve