Opis
Priprema
Mijesite brašno, žumanjke i malo vode dok ne dobijete glatko tijesto. Ako je tijesto presuho, dodajte još malo vode. Pustite tijesto da odstoji oko 15 minuta u vlažnoj krpi.
S pomoću stroja za izradu tjestenine prvo razvaljajte tijesto u dugačke trake (na debljinu označenu brojem 4) te potom načinite tagliatelle. Ostavite tagliatelle da se osuše na stalku za sušenje tjestenine.
Češnjak ogulite i istisnite. U loncu zagrijte malo ulja i pržite češnjak dok se ne počne topiti u ulju. Losos narežite na kockice i dodajte češnjaku. Dobro promiješajte i začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Dolijte bijelo vino i pustite da veći dio ispari. U međuvremenu prepolovite masline i rajčice i nasjeckajte peršinov list. Lososu dodajte masline, kapare, rajčice i polovicu peršinova lista.
Stavite vodu u lonac i pustite da zavri. Kuhajte tagliatelle oko 3 minute dok ne budu al dente. Tagliatelle dodajte lososu.
Posluživanje
Tjesteninu izvadite na tanjur i ukrasite preostalim peršinovim listom.
Sastojci
Sastojci
- 500 g brašna za tjesteninu
- 15 žumanjaka
- malo vode
- 4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje za prženje
- 400 g fileta lososa bez kože
- 150 ml suhog bijelog vina
- 3 žlice crnih maslina bez koštica
- 250 g cherry-rajčica
- pola stručka peršina ravnog lista
- 2 žlice kapara
- 500 g brašna za tjesteninu
- 15 žumanjaka
- malo vode
- 4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje za prženje
- 400 g fileta lososa bez kože
- 150 ml suhog bijelog vina
- 3 žlice crnih maslina bez koštica
- 250 g cherry-rajčica
- pola stručka peršina ravnog lista
- 2 žlice kapara
Dodatne potrepštine
- stroj za izradu tjestenine
- stalak za sušenje tjestenine