Tagliatelle s lososom
Recept iz: Giovanni Caminita
Priprema
Mijesite brašno, žumanjke i malo vode dok ne dobijete glatko tijesto. Ako je tijesto presuho, dodajte još malo vode. Pustite tijesto da odstoji oko 15 minuta u vlažnoj krpi.
S pomoću stroja za izradu tjestenine prvo razvaljajte tijesto u dugačke trake (na debljinu označenu brojem 4) te potom načinite tagliatelle. Ostavite tagliatelle da se osuše na stalku za sušenje tjestenine.
Češnjak ogulite i istisnite. U loncu zagrijte malo ulja i pržite češnjak dok se ne počne topiti u ulju. Losos narežite na kockice i dodajte češnjaku. Dobro promiješajte i začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Dolijte bijelo vino i pustite da veći dio ispari. U međuvremenu prepolovite masline i rajčice i nasjeckajte peršinov list. Lososu dodajte masline, kapare, rajčice i polovicu peršinova lista.
Stavite vodu u lonac i pustite da zavri. Kuhajte tagliatelle oko 3 minute dok ne budu al dente. Tagliatelle dodajte lososu.
Posluživanje
Tjesteninu izvadite na tanjur i ukrasite preostalim peršinovim listom.
Sastojci
- Sastojci500 g brašna za tjesteninu 15 žumanjaka malo vode 4 češnja češnjaka maslinovo ulje za prženje 400 g fileta lososa bez kože 150 ml suhog bijelog vina 3 žlice crnih maslina bez koštica 250 g cherry-rajčica pola stručka peršina ravnog lista 2 žlice kapara 500 g brašna za tjesteninu 15 žumanjaka malo vode 4 češnja češnjaka maslinovo ulje za prženje 400 g fileta lososa bez kože 150 ml suhog bijelog vina 3 žlice crnih maslina bez koštica 250 g cherry-rajčica pola stručka peršina ravnog lista 2 žlice kaparaDodatne potrepštine stroj za izradu tjestenine stalak za sušenje tjestenine
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom