Tagliatelle s lososom

Tagliatelle s lososom

Opis

Priprema

Mijesite brašno, žumanjke i malo vode dok ne dobijete glatko tijesto. Ako je tijesto presuho, dodajte još malo vode. Pustite tijesto da odstoji oko 15 minuta u vlažnoj krpi.

 

S pomoću stroja za izradu tjestenine prvo razvaljajte tijesto u dugačke trake (na debljinu označenu brojem 4) te potom načinite tagliatelle. Ostavite tagliatelle da se osuše na stalku za sušenje tjestenine.

 

Češnjak ogulite i istisnite. U loncu zagrijte malo ulja i pržite češnjak dok se ne počne topiti u ulju. Losos narežite na kockice i dodajte češnjaku. Dobro promiješajte i začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Dolijte bijelo vino i pustite da veći dio ispari. U međuvremenu prepolovite masline i rajčice i nasjeckajte peršinov list. Lososu dodajte masline, kapare, rajčice i polovicu peršinova lista.

Stavite vodu u lonac i pustite da zavri. Kuhajte tagliatelle oko 3 minute dok ne budu al dente. Tagliatelle dodajte lososu.

 

Posluživanje

Tjesteninu izvadite na tanjur i ukrasite preostalim peršinovim listom.

Sastojci

Sastojci

  • 500 g brašna za tjesteninu
  • 15 žumanjaka
  • malo vode
  • 4 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje za prženje
  • 400 g fileta lososa bez kože
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 3 žlice crnih maslina bez koštica
  • 250 g cherry-rajčica
  • pola stručka peršina ravnog lista
  • 2 žlice kapara
  • 500 g brašna za tjesteninu
  • 15 žumanjaka
  • malo vode
  • 4 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje za prženje
  • 400 g fileta lososa bez kože
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 3 žlice crnih maslina bez koštica
  • 250 g cherry-rajčica
  • pola stručka peršina ravnog lista
  • 2 žlice kapara

Dodatne potrepštine

  • stroj za izradu tjestenine
  • stalak za sušenje tjestenine

Povezani recepti