1.    Počnite tako što ćete peći 2 cijele zelene paprike na plinskom plameniku dok potpuno ne pocrne (ne smije biti zelenih mjesta). Pustite da se ohlade pa uklonite sjemenke i vlažnom krpom uklonite izgorjelu kožicu.

2.    Sitno nasjeckajte 1 glavicu luka.

3.    Zatim u tavi za prženje zagrijte 2 velike žlice suncokretova ulja.

4.    Dodajte luk i sitno sjeckane stabljike korijandra te kuhajte dok ne omekšaju i poprime zlatnu boju, oko 8 minuta.

5.    Pripremite klip kukuruza: skinite zrna oštrim nožem.

6.    Luku dodajte slatki kukuruz, origano i kumin, promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta uz redovito miješanje.

7.    Dodajte narezani krumpir.

8.    Ulijte vodu, poklopite te kuhajte oko 10-12 minuta dok se krumpir ne skuha. Često miješajte.

9.    Dodajte sok od pola limete.  

10.Umiješajte vrhnje te začinite s najmanje jednom malom žlicom krupne morske soli.

11.Sve još jedanput dobro promiješajte i ostavite sa strane da se ohladi.

12.U čistoj tavi zagrijte kukuruzne tortilje. Trebaju biti tople, ne hrskave.

13.Na svaku tortilju stavite 2 velike žlice smjese, pospite sjeckanim svježim korijandrom, ribanim sirom te prelijte s malo soka od limete.  

 

Sastojci

  • Sastojci2 cijele zelene paprike 1 glavica luka prepolovljena i sitno nasjeckana 2 velike žlice suncokretova ulja za prženje 15 g vezice korijandra listove otkinuti i ostaviti cijele a stabljike sitno nasjeckati 1 klip kukuruza 0.5 male žlice sušenog origana 0.5 male žlice mljevenog kumina 150 g krumpira narezanog na kockice od 1 centimetra 200 ml vode sok od ½ limete 2 vrhom pune velike žlice vrhnja s većim udjelom masnoće pakiranje malih kukuruznih tortilja ugrijanih u pećnici naribani sir Wensleydale za serviranje sol i crni papar po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve