Opis

1.    Počnite tako što ćete peći 2 cijele zelene paprike na plinskom plameniku dok potpuno ne pocrne (ne smije biti zelenih mjesta). Pustite da se ohlade pa uklonite sjemenke i vlažnom krpom uklonite izgorjelu kožicu.

2.    Sitno nasjeckajte 1 glavicu luka.

3.    Zatim u tavi za prženje zagrijte 2 velike žlice suncokretova ulja.

4.    Dodajte luk i sitno sjeckane stabljike korijandra te kuhajte dok ne omekšaju i poprime zlatnu boju, oko 8 minuta.

5.    Pripremite klip kukuruza: skinite zrna oštrim nožem.

6.    Luku dodajte slatki kukuruz, origano i kumin, promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta uz redovito miješanje.

7.    Dodajte narezani krumpir.

8.    Ulijte vodu, poklopite te kuhajte oko 10-12 minuta dok se krumpir ne skuha. Često miješajte.

9.    Dodajte sok od pola limete.  

10.Umiješajte vrhnje te začinite s najmanje jednom malom žlicom krupne morske soli.

11.Sve još jedanput dobro promiješajte i ostavite sa strane da se ohladi.

12.U čistoj tavi zagrijte kukuruzne tortilje. Trebaju biti tople, ne hrskave.

13.Na svaku tortilju stavite 2 velike žlice smjese, pospite sjeckanim svježim korijandrom, ribanim sirom te prelijte s malo soka od limete.  

 

Sastojci

Sastojci

  • 2 cijele zelene paprike
  • 1 glavica luka
  • prepolovljena i sitno nasjeckana
  • 2 velike žlice suncokretova ulja za prženje
  • 15 g vezice korijandra
  • listove otkinuti i ostaviti cijele
  • a stabljike sitno nasjeckati
  • 1 klip kukuruza
  • 0.5 male žlice sušenog origana
  • 0.5 male žlice mljevenog kumina
  • 150 g krumpira narezanog na kockice od 1 centimetra
  • 200 ml vode
  • sok od ½ limete
  • 2 vrhom pune velike žlice vrhnja s većim udjelom masnoće
  • pakiranje malih kukuruznih tortilja
  • ugrijanih u pećnici
  • naribani sir Wensleydale za serviranje
  • sol i crni papar po želji

Povezani recepti