Tacosi s račićima, avokadom i čilijem

Tacosi s račićima, avokadom i čilijem

Opis

Način pripreme

Debelo narežite račiće. U vruću tavu ulijte ekstra djevičansko maslinovo ulje, crveni luk, mladi luk, čili, češnjak i sol. Promiješajte i dajte da se karamelizira. Dodajte račiće pa promiješajte. Dodajte papar pa smanjite vatru. Neka se prži još minutu-dvije dok povremeno miješate. Stavite tortilje u tavu I zagrijte na slaboj vatri dok ne omekšaju dok se račići peku. Grubo nasjeckajte korijander I mladi luk pa pomiješajte s račićima. Dodajte sve sastojke za salsu u zdjelicu pa protresite da se povežu. Kad su pečeni, žlicom stavite račiće na toplu tortilju i završite s malo salse na vrhu. 

Sastojci

Sastojci

  • 4 račića
  • očišćena I bez ljuske
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • sitno nasjeckan
  • 2-3 mlada luka
  • sitno nasjeckana
  • 1 crveni čili
  • sitno narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka
  • sitno nasjeckana
  • prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog papra
  • 4 male tortilje
  • 1-2 žlice grubo sjeckanog korijandera

Salsa

  • 1 avokado sitno narezan na kockice
  • 1 rajčica sitno nasjeckana na kockice
  • ½-1 crveni čili sitno sjeckan
  • Sok polovice limete
  • Prstohvat ljuskica čilija
  • Prstohvat preprženih sjemenki sezama
  • prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog papra
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 avokado sitno narezan na kockice
  • 1 rajčica sitno nasjeckana na kockice
  • ½-1 crveni čili sitno sjeckan
  • Sok polovice limete
  • Prstohvat ljuskica čilija
  • Prstohvat preprženih sjemenki sezama
  • prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog papra
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Povezani recepti