Tacosi s pečenim kukuruzom šećercem i začinjenom salsom
Recept iz: Adrian Richardson
Način pripreme
Nabodite klipove kukuruza i obložite malom količinom maslinovog ulja. Stavite kukuruz na vrući roštilj kako bi se ispekao I okrećite kako bi se ispekao podjednako sa svih strana.
U posudu za miješanje stavite avokado, rajčicu, jalapeno, dimljenu papriku, chipotle, sok limete, maslinovo ulje, sol i papar, korijander i zeleni dio mladog luka. Žlicom blago promiješajte tako da se sastojci pomiješaju. Kad je kukuruz podjednako ispečen sa svih strana, premjestite ga na dasku za rezanje. Držite kukuruz za ražnjić, a drugi kraj naslonite na dasku. Koristeći dugi nož nježno zarežite klip kako biste odvojili zrna. Dodajte topli kukuruz salsi i promiješajte. Zagrijavajte tortilje na roštilju oko 30 sekunda sa svake strane. Za posluživanje, žlicom stavite malo salse na toplu tortilju i pazite da je ne prepunite, a povrh stavite žlicu kiselog vrhnja.
Sastojci
- Sastojci
- 1 veliki klip kukuruza
- ½ avokada, narezanog na kockice
- 1 rajčica, uklonjenih sjemenki
- 1 ½ žlica jalapeno čilija
- ½ žličice dimljene paprike
- ½ žlica ljutog umaka chipotle
- ½ limete, sok
- 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Prstohvat soli
- Prstohvat mljevenog papra
- 1-2 svežnja korijandera, grubo nasjeckanog
- 2 mlada luka, nasjeckana
- 4 tortilje
- 1/3 šalice kiselog vrhnja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Korejske okruglice
Recepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom
Recepti Adrian Richardson
Smotuljci od naan kruha s piletinom na maslacu
Recepti Adrian Richardson
Prljavi Martini
Recepti Adrian Richardson
Richov Rocky Road
Recepti Adrian Richardson
Slanina glazirana javorom i kavom
Recepti Adrian Richardson
Tacosi s račićima, avokadom i čilijem
Recepti Adrian Richardson
Pečena piletina i rolica s umakom
Recepti Adrian Richardson
Hrđavi čavao
Recepti Adrian Richardson
Škotsko jaje s tri mesa