Način pripreme

Nabodite klipove kukuruza i obložite malom količinom maslinovog ulja. Stavite kukuruz na vrući roštilj kako bi se ispekao I okrećite kako bi se ispekao podjednako sa svih strana.

U posudu za miješanje stavite avokado, rajčicu, jalapeno, dimljenu papriku, chipotle, sok limete, maslinovo ulje, sol i papar, korijander i zeleni dio mladog luka. Žlicom blago promiješajte tako da se sastojci pomiješaju. Kad je kukuruz podjednako ispečen sa svih strana, premjestite ga na dasku za rezanje.  Držite kukuruz za ražnjić, a drugi kraj naslonite na dasku. Koristeći dugi nož nježno zarežite klip kako biste odvojili zrna. Dodajte topli kukuruz salsi i promiješajte. Zagrijavajte tortilje na roštilju oko 30 sekunda sa svake strane. Za posluživanje, žlicom stavite malo salse na toplu tortilju i pazite da je ne prepunite, a povrh stavite žlicu kiselog vrhnja.

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 veliki klip kukuruza
  • ½ avokada, narezanog na kockice
  • 1 rajčica, uklonjenih sjemenki
  • 1 ½ žlica jalapeno čilija  
  • ½ žličice dimljene paprike
  • ½ žlica ljutog umaka chipotle
  • ½ limete, sok
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog papra
  • 1-2 svežnja korijandera, grubo nasjeckanog
  • 2 mlada luka, nasjeckana
  • 4 tortilje
  • 1/3 šalice kiselog vrhnja  

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve