Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 4 jalapeña
  • 2 glavice luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 3 rajčice
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 2 klipa kukuruza
  • ½ kocke sira feta
  • šaka nasjeckanog bosiljka
  • šaka nasjeckane metvice
  • 1 glavica crvenog luka, sitno nasjeckana
  • sok 2 limete
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 3 juneća odreska striploin
  • morska sol
  • 75 g neslanog maslaca
  • 2-3 grančice majčine dušice
  • meke kukuruzne tortilje za tacose

Priprema

  • Ljuti umak:
  • 1. Češnjak nakapajte maslinovim uljem pa umotajte u aluminijsku foliju i 15 minuta držite na roštilju.
  • 2. Sve ostalo povrće pecite na neizravnoj toplini, dok ne omekša i lagano se zapeče.
  • 3. Pečenom povrću uklonite stapke, a ljutim papričicama i sjemenke. Premjestite ga u mužar i zgnječite u umak prilično grube teksture.
  • 4. Dobro ga posolite i popaprite.
  • Salsa:
  • 1. Kukuruz otprilike 10 minuta zapecite na izravnoj toplini pa ostavite da se ohladi prije nego što s klipa nožem odvojite zrna.
  • 2. Sitno nasjeckajte luk. U zdjeli ga pomiješajte sa sokom limete, posolite, popaprite i ostavite 5 minuta odstajati.
  • 3. U odležan crveni luk ubacite zrna kukuruza pa unutra izmrvite fetu. Dodajte nasjeckani bosiljak i metvicu pa miješanjem sjedinite sastojke.
  • Odresci:
  • 1. Odreske izvadite iz hladnjaka, osušite papirnatim ručnikom pa obilno nasolite morskom soli. U meso utrljajte tanki sloj maslinovog ulja, pa ga dosolite.
  • 2. Odreske sa svake strane pecite 4-6 minuta na izravnoj toplini. Unutrašnja temperatura mesa treba doseći 52 °C za srednje ili 71 °C za jače pečen odrezak.
  • 3. Odreske premjestite na komad aluminijske folije. Umotajte ih s grumenom maslaca i natrganom majčinom dušicom pa ostavite 10 minuta odstajati da se meso opusti i ravnomjerno se rasporede mesni sokovi.
  • 4. Odmorene odreske okomito na mišićna vlakna narežite na trake i prelijte ispuštenim sokovima prožetima maslacem.
  • Posluživanje:
  • 1. Kukuruzne tortilje s obje strane 15 sekundi zapecite na roštilju.
  • 2. Na tortilju nanesite sloj ljutog umaka od pečenog povrća, gore naslažite trake mesa, pa po mesu razbacajte salsu od kukuruza.

Povezani recepti

Vidi sve