Opis
U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok limete, papriku, korijen i stabljike korijandera, sol i papar. Stavite gljive u zdjelu i potpuno ih obložite marinadom. Ostavite po strani da se marinira nekoliko minuta.
Kad su marinirane, zagrijte roštilj tavu ili roštilj na srednjoj vatri te pecite šampinjone 1-2 minute sa svake strane dok ne posmeđe i ne postanu mekani.
Pomiješajte salsu, kiselo vrhnje i sok limete kako biste napravili taco umak.
Za posluživanje, na zagrijane tortille stavite kupus, gljive, avokado i taco umak. Povrh stavite jalapeno papričice, grančice korijandera, a kriške limete sa strane.
Sastojci
- 80ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 80ml soka limete +kriške limete za posluživanje
- 1 žlica stabljika i korijena korijandera, sitno nasjeckanog
- 2 žlice korijandera, sitno nasjeckanog + dodatne grančice za posluživanje
- 2 žličice dimljene paprike
- Sol i papar
- 4 velika šampinjona, očišćena i narezana
Za posluživanje:
- 2 žlice salse od rajčica
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žličica soka limete
- ¼ malog, ljubičastog zelja, tanko naribanog
- 1 avokado, tanko narezan na kriške
- Svježe ili ukiseljene jalapeno papričice
- Lišće korijandera
- 12 mekih mini tortilja, zagrijanih, za posluživanje