U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok limete, papriku, korijen i stabljike korijandera, sol i papar. Stavite gljive u zdjelu i potpuno ih obložite marinadom. Ostavite po strani da se marinira nekoliko minuta.

Kad su marinirane, zagrijte roštilj tavu ili roštilj na srednjoj vatri te pecite šampinjone 1-2 minute sa svake strane dok ne posmeđe i ne postanu mekani. 

Pomiješajte salsu, kiselo vrhnje i sok limete kako biste napravili taco umak.

Za posluživanje, na zagrijane tortille stavite kupus, gljive, avokado i taco umak. Povrh stavite jalapeno papričice, grančice korijandera, a kriške limete sa strane. 

Sastojci

  • 80ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 80ml soka limete +kriške limete za posluživanje
  • 1 žlica stabljika i korijena korijandera, sitno nasjeckanog
  • 2 žlice korijandera, sitno nasjeckanog + dodatne grančice za posluživanje
  • 2 žličice dimljene paprike
  • Sol i papar
  • 4 velika šampinjona, očišćena i narezana
  • Za posluživanje:
  • 2 žlice salse od rajčica
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žličica soka limete
  • ¼ malog, ljubičastog zelja, tanko naribanog
  • 1 avokado, tanko narezan na kriške
  • Svježe ili ukiseljene jalapeno papričice
  • Lišće korijandera
  • 12 mekih mini tortilja, zagrijanih, za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve