Tacos košarice

Tacos košarice

Opis

Za pripremu

Pripremite košaricu; obložite je velikim, debelim slojevima plastične folije, da se prekrije čitava unutrašnjost (folija treba biti dovoljno velika da prekrije čitavo dno košare da se presavija preko rubova). Staviti par kuhinjskih ubrusa na dno košare, preko plastike. Na kraju staviti papir za pečenje preko ubrusa i na stjenke košare.

U velikoj tavi na srednjoj vatri, zagrijte dovoljno ulja da se napuni 1.27 cm do ruba tave. Kada se zagrije, dodati kriške luka i češnjeve češnjaka i ostaviti da potamne, najmanje 10 minuta. Provući tortilje, jednu po jednu, kroz vruće ulje. To znači, brzo popržiti na 3 sekunde sa svake strane i staviti na držač ili tanjur prekriven kuhinjskim ubrusom dok se sve ne ispeku. U drugu tavu, na srednjoj vatri, uliti 3 žlice ulja začinjenog lukom i češnjakom. Kada se ugrije, dodati luk kozjak i čili papričicu te pirjati 3 do 4 minute da omekša. Dodati rajčicu i sol i pirjati uz povremeno miješanje 8 do 10 minuta kako bi se sasvim skuhali i omekšali. Umiješati korijander ili lobodu, kuhati još par minuta i skinuti s vatre. U posudi pomiješati ricottu sa smjesom rajčica i začiniti s još soli, prema ukusu. Zagrijati tavu na srednjoj vatri. Jednu po jednu, dodati par žlica sira i smjese s rajčicom u pečenu tortilju te presaviti u oblik polumjeseca. Ponoviti s preostalim tortiljama, (mogu se jesti u ovom trenutku, ali neće biti mekane). Staviti punjene tortilje na vruću tavu. Dobro zagrijati oko minutu s obje strane.

Složiti tako zagrijane tortilje u slojevima u košaru. Kada je završeno, staviti još jedan sloj papira preko tacosa, prekriti kuhinjskim ubrusom i na kraju prozirnom folijom. Folija treba prekriti sve od unutrašnje postavke košare. Ostaviti jelo da odmori (najmanje 10 minuta) i držite ga poklopljenog do konzumiranja.

Poslužiti sa salsom prema izboru, kriškama meksičkog avokada ili ukiseljenim jalapeno papričicama.

Sastojci

Sastojci

  • Biljno ulje za prženje
  • Kriška luka od 1,2 cm
  • 3 češnja češnjaka
  • 12 kukuruznih tortilja
  • 64 g sitno sjeckanog luka kozjaka ili cambray lučica iz Meksika
  • 1 jalapeno čili, bez sjemenki i sitno nasjeckan ili više ili manje, već prema ukusu
  • 450 g narezanih roma rajčica
  • 1/2 grube morske soli ili prema ukusu
  • 64 g nasjeckanog korijandera ili lobode
  • 450 g ricotte ili svježeg sira

Povezani recepti