Svježi fettuccini s juhom od rakova
Recept iz: Laura Cassai
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 375g San Remo svježih fettuccina s jajima
- 1 smeđi luk, sitno nasjeckan
- 1 mrkva, sitno narezana
- 1 stabljika celera, sitno narezana
- 1 list lovora, natrgan
- ¼ žličice sjemenki komorača
- 1 svježi tropski plavi rak, narezan na 8 komada
- 1 žličica paste od rajčica
- 1 dl bijelog vina
- 3 dl vode
- 2 žlice vrhnja
- 100g sirovog mesa plavog tropskog raka
- ¼ stručka lišća peršina, nasjeckanog
- ¼ limuna za posluživanje
- 1 dugi crveni čili,nasjeckan za posluživanje
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol
- Papar
Priprema
- 1. Zakipite veliki lonac zasoljene vode.
- 2. U dubokoj tavi za umake, dodajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i popržite luk, mrkvu, celer, lovor i sjemenke komorača dok ne omekšaju.
- 3. Dodajte pastu od rajčica I komade raka te dobro promiješajte. Kuhajte dok rak ne postane narančaste boje.
- 4. Dodajte bijelo vino I čekajte da se reducira napola, a zatim dodajte vodu, pojačajte vatru na jaku, poklopite I pustite da krčka oko 20 minuta.
- 5. Procijedite temeljac u drugu tavu za prženje i počnite ga reducirati, a zatim dodajte vrhnje i zamutite da se prožme. Začinite solju i paprom.
- 6. Stavite tjesteninu u kipuću slanu vodu te skuhajte prema uputama na pakiranju.
- 7. U juhu dodajte meso rakova, a zatim skuhanu tjesteninu te protresite da se poveže. Ugasite vatru pa iscijedite sok limuna te porazbacajte peršin, stavite malo crnog papra I svježeg čilija netom prije posluživanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache
Recepti Luca Ciano
Mezze Maniche tjestenina sa škampima i pršutom