Opis

Zakipite veliki lonac zasoljene vode.

U dubokoj tavi za umake, dodajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i popržite luk, mrkvu, celer, lovor i sjemenke komorača dok ne omekšaju.

Dodajte pastu od rajčica I komade raka te dobro promiješajte. Kuhajte dok rak ne postane narančaste boje.

Dodajte bijelo vino I čekajte da se reducira napola, a zatim dodajte vodu, pojačajte vatru na jaku, poklopite I pustite da krčka oko 20 minuta.

Procijedite temeljac u drugu tavu za prženje i počnite ga reducirati, a zatim dodajte vrhnje i zamutite da se prožme. Začinite solju i paprom.

Stavite tjesteninu u kipuću slanu vodu te skuhajte prema uputama na pakiranju.

U juhu dodajte meso rakova, a zatim skuhanu tjesteninu te protresite da se poveže. Ugasite vatru pa iscijedite sok limuna te porazbacajte peršin, stavite malo crnog papra I svježeg čilija netom prije posluživanja.   

Sastojci

  • 375g San Remo svježih fettuccina s jajima
  • 1 smeđi luk, sitno nasjeckan
  • 1 mrkva, sitno narezana
  • 1 stabljika celera, sitno narezana
  • 1 list lovora, natrgan
  • ¼ žličice sjemenki komorača
  • 1 svježi tropski plavi rak, narezan na 8 komada
  • 1 žličica paste od rajčica
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 dl vode
  • 2 žlice vrhnja
  • 100g sirovog mesa plavog tropskog raka
  • ¼ stručka lišća peršina, nasjeckanog
  • ¼ limuna za posluživanje
  • 1 dugi crveni čili,nasjeckan za posluživanje
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Povezani recepti