Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 375g San Remo svježih fettuccina s jajima
  • 1 smeđi luk, sitno nasjeckan
  • 1 mrkva, sitno narezana
  • 1 stabljika celera, sitno narezana
  • 1 list lovora, natrgan
  • ¼ žličice sjemenki komorača
  • 1 svježi tropski plavi rak, narezan na 8 komada
  • 1 žličica paste od rajčica
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 dl vode
  • 2 žlice vrhnja
  • 100g sirovog mesa plavog tropskog raka
  • ¼ stručka lišća peršina, nasjeckanog
  • ¼ limuna za posluživanje
  • 1 dugi crveni čili,nasjeckan za posluživanje
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Priprema

  • 1. Zakipite veliki lonac zasoljene vode.
  • 2. U dubokoj tavi za umake, dodajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i popržite luk, mrkvu, celer, lovor i sjemenke komorača dok ne omekšaju.
  • 3. Dodajte pastu od rajčica I komade raka te dobro promiješajte. Kuhajte dok rak ne postane narančaste boje.
  • 4. Dodajte bijelo vino I čekajte da se reducira napola, a zatim dodajte vodu, pojačajte vatru na jaku, poklopite I pustite da krčka oko 20 minuta.
  • 5. Procijedite temeljac u drugu tavu za prženje i počnite ga reducirati, a zatim dodajte vrhnje i zamutite da se prožme. Začinite solju i paprom.
  • 6. Stavite tjesteninu u kipuću slanu vodu te skuhajte prema uputama na pakiranju.
  • 7. U juhu dodajte meso rakova, a zatim skuhanu tjesteninu te protresite da se poveže. Ugasite vatru pa iscijedite sok limuna te porazbacajte peršin, stavite malo crnog papra I svježeg čilija netom prije posluživanja.

Povezani recepti

Vidi sve