Svježe rolade od dimljene skuše i krastavaca – predjelo

Način pripreme:

1. Ogulite mrkve i raspolovite po dužini. Blanširajte ih u vrućoj vodi oko dvije minute. Zatim ih odmah isplahnite hladnom vodom. Očistite grah i blanširajte ga na isti način kao mrkve. Na gornju polovicu rajčica oštrim nožem urežite mali križić. Stavite ih u vruću vodu na 10 sekundi. Izvadite i polijte hladnom vodom. Ogulite ih.

2. Za preljev promiješajte ocat i senf i posolite. Polako ulijevajte ulje snažno miješajući dok smjesa ne postane homogena. Na kraju dodajte i med i promiješajte.

3. Očistite ribu, uklonite sve kosti i kožu. Riblje meso raskomadajte na manje komade i pomiješajte s vrhnjem. Dodajte iscijeđene kapare. Promiješajte.

4. Ogulite krastavac i pomoću gulilice izrežite duge, tanke trake. Dvije trake postavite jednu uz drugu, da se preklapaju. Na jedan kraj stavite nekoliko stabljika rukole i 1-2 lista zelene salate. Stavite malo smjese od ribe i uvijte u roladu.

5. Mrkve i zeleni grah prelijite s malo preljeva i promiješajte. Ispržite oguljene rajčice jednu minutu na tavi s malo maslinova ulja.

6. U tanjur stavite dvije rolade, uspravite ih. Oko njih posložite povrće i prelijte s malo preljeva.

 

Savjet za vino: Bijelo vino Chardonnay iz Južne Afrike. Južnoafrička vina stoje u hrastovim bačvama pa njihov okus odgovara ovom predjelu.

Sastojci

  • Za salatu6 mrkvi 150 g zelenog graha 12 mini rajčica ovalnog oblikaZa pripremu skuše1 dimljena skuša 8 žlica kiselog vrhnja 1 žlica kapara 1 krastavacZa preljev50 ml bijelog vinskog octa 2 žličice senfa sa zelenim začinima 160 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja 2 žličice medaDodatno1 mini zelena salata 8 stabljika rukole

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve