Opis
Način pripreme:
1. Ogulite mrkve i raspolovite po dužini. Blanširajte ih u vrućoj vodi oko dvije minute. Zatim ih odmah isplahnite hladnom vodom. Očistite grah i blanširajte ga na isti način kao mrkve. Na gornju polovicu rajčica oštrim nožem urežite mali križić. Stavite ih u vruću vodu na 10 sekundi. Izvadite i polijte hladnom vodom. Ogulite ih.
2. Za preljev promiješajte ocat i senf i posolite. Polako ulijevajte ulje snažno miješajući dok smjesa ne postane homogena. Na kraju dodajte i med i promiješajte.
3. Očistite ribu, uklonite sve kosti i kožu. Riblje meso raskomadajte na manje komade i pomiješajte s vrhnjem. Dodajte iscijeđene kapare. Promiješajte.
4. Ogulite krastavac i pomoću gulilice izrežite duge, tanke trake. Dvije trake postavite jednu uz drugu, da se preklapaju. Na jedan kraj stavite nekoliko stabljika rukole i 1-2 lista zelene salate. Stavite malo smjese od ribe i uvijte u roladu.
5. Mrkve i zeleni grah prelijite s malo preljeva i promiješajte. Ispržite oguljene rajčice jednu minutu na tavi s malo maslinova ulja.
6. U tanjur stavite dvije rolade, uspravite ih. Oko njih posložite povrće i prelijte s malo preljeva.
Savjet za vino: Bijelo vino Chardonnay iz Južne Afrike. Južnoafrička vina stoje u hrastovim bačvama pa njihov okus odgovara ovom predjelu.
Sastojci
Za salatu
- 6 mrkvi
- 150 g zelenog graha
- 12 mini rajčica ovalnog oblika
Za pripremu skuše
- 1 dimljena skuša
- 8 žlica kiselog vrhnja
- 1 žlica kapara
- 1 krastavac
Za preljev
- 50 ml bijelog vinskog octa
- 2 žličice senfa sa zelenim začinima
- 160 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 2 žličice meda
Dodatno
- 1 mini zelena salata
- 8 stabljika rukole