Svježe rolade od dimljene skuše i krastavaca – predjelo

Svježe rolade od dimljene skuše i krastavaca – predjelo

Opis

Način pripreme:

1. Ogulite mrkve i raspolovite po dužini. Blanširajte ih u vrućoj vodi oko dvije minute. Zatim ih odmah isplahnite hladnom vodom. Očistite grah i blanširajte ga na isti način kao mrkve. Na gornju polovicu rajčica oštrim nožem urežite mali križić. Stavite ih u vruću vodu na 10 sekundi. Izvadite i polijte hladnom vodom. Ogulite ih.

2. Za preljev promiješajte ocat i senf i posolite. Polako ulijevajte ulje snažno miješajući dok smjesa ne postane homogena. Na kraju dodajte i med i promiješajte.

3. Očistite ribu, uklonite sve kosti i kožu. Riblje meso raskomadajte na manje komade i pomiješajte s vrhnjem. Dodajte iscijeđene kapare. Promiješajte.

4. Ogulite krastavac i pomoću gulilice izrežite duge, tanke trake. Dvije trake postavite jednu uz drugu, da se preklapaju. Na jedan kraj stavite nekoliko stabljika rukole i 1-2 lista zelene salate. Stavite malo smjese od ribe i uvijte u roladu.

5. Mrkve i zeleni grah prelijite s malo preljeva i promiješajte. Ispržite oguljene rajčice jednu minutu na tavi s malo maslinova ulja.

6. U tanjur stavite dvije rolade, uspravite ih. Oko njih posložite povrće i prelijte s malo preljeva.

 

Savjet za vino: Bijelo vino Chardonnay iz Južne Afrike. Južnoafrička vina stoje u hrastovim bačvama pa njihov okus odgovara ovom predjelu.

Sastojci

Za salatu

  • 6 mrkvi
  • 150 g zelenog graha
  • 12 mini rajčica ovalnog oblika

Za pripremu skuše

  • 1 dimljena skuša
  • 8 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica kapara
  • 1 krastavac

Za preljev

  • 50 ml bijelog vinskog octa
  • 2 žličice senfa sa zelenim začinima
  • 160 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žličice meda

Dodatno

  • 1 mini zelena salata
  • 8 stabljika rukole

Povezani recepti