Svitci lardo
1. Jetra narežemo, umotamo u slaninu i ispržimo u tavi.
2. Za umak u tavi na maslinovu ulju popržimo sjeckani luk kozjak, češnjak, tikvu i pastrnjak. Začinimo svježim mažuranom i prelijemo s malo vode. Ostavimo tavu na vatri još minutu-dvije, a potom je skinemo. Sve usitnimo štapnim mikserom. Posolimo po želji.
3. Poriluk narežemo na tanke ploške i zajedno sa šljivama prepržimo na maslacu.
4. Na tanjur prvo složimo jetra umotana u lardo koju stavljamo na umak i pospemo suhim šljivama i porilukom.
Sastojci
- slanina lardo
- jetra svinje mangalice
- luk kozjak
- češnjak
- pastrnjak
- suhe šljive
- poriluk
- hokaido tikva
- svježi mažuran
- maslinovo ulje za polijevanje maslac
Priprema
- 1. Jetra narežemo, umotamo u slaninu i ispržimo u tavi.
- 2. Za umak u tavi na maslinovu ulju popržimo sjeckani luk kozjak, češnjak, tikvu i pastrnjak. Začinimo svježim mažuranom i prelijemo s malo vode. Ostavimo tavu na vatri još minutu-dvije, a potom je skinemo. Sve usitnimo štapnim mikserom. Posolimo po želji.
- 3. Poriluk narežemo na tanke ploške i zajedno sa šljivama prepržimo na maslacu.
- 4. Na tanjur prvo složimo jetra umotana u lardo koju stavljamo na umak i pospemo suhim šljivama i porilukom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom