Svitci lardo

1. Jetra narežemo, umotamo u slaninu i ispržimo u tavi.
2. Za umak u tavi na maslinovu ulju popržimo sjeckani luk kozjak, češnjak, tikvu i pastrnjak. Začinimo svježim mažuranom i prelijemo s malo vode. Ostavimo tavu na vatri još minutu-dvije, a potom je skinemo. Sve usitnimo štapnim mikserom. Posolimo po želji.
3. Poriluk narežemo na tanke ploške i zajedno sa šljivama prepržimo na maslacu.
4. Na tanjur prvo složimo jetra umotana u lardo koju stavljamo na umak i pospemo suhim šljivama i porilukom.
Sastojci
- slanina lardo
- jetra svinje mangalice
- luk kozjak
- češnjak
- pastrnjak
- suhe šljive
- poriluk
- hokaido tikva
- svježi mažuran
- maslinovo ulje za polijevanje maslac
Priprema
- 1. Jetra narežemo, umotamo u slaninu i ispržimo u tavi.
- 2. Za umak u tavi na maslinovu ulju popržimo sjeckani luk kozjak, češnjak, tikvu i pastrnjak. Začinimo svježim mažuranom i prelijemo s malo vode. Ostavimo tavu na vatri još minutu-dvije, a potom je skinemo. Sve usitnimo štapnim mikserom. Posolimo po želji.
- 3. Poriluk narežemo na tanke ploške i zajedno sa šljivama prepržimo na maslacu.
- 4. Na tanjur prvo složimo jetra umotana u lardo koju stavljamo na umak i pospemo suhim šljivama i porilukom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka