Zagrijte ulje u tavi za sotiranje na srednjoj vatri i dodajte luk, papriku, kapare, češnjak, čili i listove lovora.  Sotirajte dok ne postanu zlaćani i omekšaju prije nego dodate masline i pelate. Zgnječite rajčice kuhačom te blago začinite solju i paprom. Neka zakipi pa zatim dodajte slanutak. Kuhajte poklopljeno 20-5 minuta, povremeno miješajući dok ne postane gusto i bogato.

Izvadite svinjske kotlete iz hladnjaka 30 minuta prije kuhanja. Nakapajte preostalo ulje po kotletima te ih začinite solju i paprom. Zagrijte roštilj ili roštilj tavu na srednjoj do jakoj vatri i prepecite s obje strane 3-4 minute. Ostavite da odstoji 4 minute.

Da završite umak, dodajte maslac pa promiješajte. Stavite izdašnu hrpicu umaka na dva tanjura i aranžirajte svinjetinu povrh umaka. Poslužite uz krišku limuna i malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja.

Sastojci

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 x debela svinjska kotleta s kosti (oko 260g svaki)
  • 1 luk, nasjeckan na kockice
  • 1 zelena paprika, tanko nasjeckana
  • 1 žlica kapara
  • 2 češnja češnjaka, tanko nasjeckana
  • Prstohvat čili pahuljica
  • 2 lista lovora
  • 6 zelenih maslina, otkoštenih
  • 1 x 400g limenka pelata
  • ½ limenke (200g) slanutka, ocijeđenog i dobro ispranog
  • 20g maslaca
  • Sol i papar
  • ½ limuna

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve