Svinjski kotleti s jednostavnim umakom od rajčice i slanutka
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijte ulje u tavi za sotiranje na srednjoj vatri i dodajte luk, papriku, kapare, češnjak, čili i listove lovora. Sotirajte dok ne postanu zlaćani i omekšaju prije nego dodate masline i pelate. Zgnječite rajčice kuhačom te blago začinite solju i paprom. Neka zakipi pa zatim dodajte slanutak. Kuhajte poklopljeno 20-5 minuta, povremeno miješajući dok ne postane gusto i bogato.
Izvadite svinjske kotlete iz hladnjaka 30 minuta prije kuhanja. Nakapajte preostalo ulje po kotletima te ih začinite solju i paprom. Zagrijte roštilj ili roštilj tavu na srednjoj do jakoj vatri i prepecite s obje strane 3-4 minute. Ostavite da odstoji 4 minute.
Da završite umak, dodajte maslac pa promiješajte. Stavite izdašnu hrpicu umaka na dva tanjura i aranžirajte svinjetinu povrh umaka. Poslužite uz krišku limuna i malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja.
Sastojci
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 x debela svinjska kotleta s kosti (oko 260g svaki)
- 1 luk, nasjeckan na kockice
- 1 zelena paprika, tanko nasjeckana
- 1 žlica kapara
- 2 češnja češnjaka, tanko nasjeckana
- Prstohvat čili pahuljica
- 2 lista lovora
- 6 zelenih maslina, otkoštenih
- 1 x 400g limenka pelata
- ½ limenke (200g) slanutka, ocijeđenog i dobro ispranog
- 20g maslaca
- Sol i papar
- ½ limuna
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja