Opis
Začinite 2 kotleta solju, paprom i dodajte 3 nasjeckana češnjaka.
Napravite marinadu od pola šalice crnog piva, 2 žlice umaka teriyaki, 1 žlice aromatičnog provansalskog bilja, 2 žlice žutog šećera i žlice svježe nasjeckanog timijana. Sve promiješajte i zalijte meso marinadom te pustite da se marinira.
Ogulite i narežite 3 batate. Stavite u lonac, ulijte vode, posolite i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta.
Kad se batata skuha, ocijedite je i ostavite.
Stavite nauljenu tavu na vatru, izvadite kotlete iz marinade, osušite ih upijajućim papirom i stavite peći.
Zakuhajte marinadu.
Na kraju od batata napravite pire. Dodajte 50 g maslaca,
50 g pljesnivog sira, 100 ml vrhnja i prstohvat muškatnog oraščića, a onda sve miksajte štapnim mikserom.
Stavite pire i kotlete na tanjur, procijedite sok od piva prije nego što njime zalijete meso i uživajte u jelu u kojemu nema alkohola, ali ima duše.
Napravite marinadu od pola šalice crnog piva, 2 žlice umaka teriyaki, 1 žlice aromatičnog provansalskog bilja, 2 žlice žutog šećera i žlice svježe nasjeckanog timijana. Sve promiješajte i zalijte meso marinadom te pustite da se marinira.
Ogulite i narežite 3 batate. Stavite u lonac, ulijte vode, posolite i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta.
Kad se batata skuha, ocijedite je i ostavite.
Stavite nauljenu tavu na vatru, izvadite kotlete iz marinade, osušite ih upijajućim papirom i stavite peći.
Zakuhajte marinadu.
Na kraju od batata napravite pire. Dodajte 50 g maslaca,
50 g pljesnivog sira, 100 ml vrhnja i prstohvat muškatnog oraščića, a onda sve miksajte štapnim mikserom.
Stavite pire i kotlete na tanjur, procijedite sok od piva prije nego što njime zalijete meso i uživajte u jelu u kojemu nema alkohola, ali ima duše.
Sastojci
Kotleti
- 2 kotleta
- 2 češnja češnjaka
- ½ šalice crnog piva
- 2 žlice umaka teriyaki
- 1 žličica aromatičnog provansalskog bilja
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žlica svježeg timijana
- sol
- papar
Pire od batata
- 3 batata
- 50 g maslaca
- 50 g pljesnjivog sira
- 100 ml vrhnja
- sol
- muškatni orašćić