Svinjski kotlet s crnim pivom i pireom od batata
Recept iz: Filipa Gomes
Začinite 2 kotleta solju, paprom i dodajte 3 nasjeckana češnjaka.
Napravite marinadu od pola šalice crnog piva, 2 žlice umaka teriyaki, 1 žlice aromatičnog provansalskog bilja, 2 žlice žutog šećera i žlice svježe nasjeckanog timijana. Sve promiješajte i zalijte meso marinadom te pustite da se marinira.
Ogulite i narežite 3 batate. Stavite u lonac, ulijte vode, posolite i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta.
Kad se batata skuha, ocijedite je i ostavite.
Stavite nauljenu tavu na vatru, izvadite kotlete iz marinade, osušite ih upijajućim papirom i stavite peći.
Zakuhajte marinadu.
Na kraju od batata napravite pire. Dodajte 50 g maslaca,
50 g pljesnivog sira, 100 ml vrhnja i prstohvat muškatnog oraščića, a onda sve miksajte štapnim mikserom.
Stavite pire i kotlete na tanjur, procijedite sok od piva prije nego što njime zalijete meso i uživajte u jelu u kojemu nema alkohola, ali ima duše.
Napravite marinadu od pola šalice crnog piva, 2 žlice umaka teriyaki, 1 žlice aromatičnog provansalskog bilja, 2 žlice žutog šećera i žlice svježe nasjeckanog timijana. Sve promiješajte i zalijte meso marinadom te pustite da se marinira.
Ogulite i narežite 3 batate. Stavite u lonac, ulijte vode, posolite i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta.
Kad se batata skuha, ocijedite je i ostavite.
Stavite nauljenu tavu na vatru, izvadite kotlete iz marinade, osušite ih upijajućim papirom i stavite peći.
Zakuhajte marinadu.
Na kraju od batata napravite pire. Dodajte 50 g maslaca,
50 g pljesnivog sira, 100 ml vrhnja i prstohvat muškatnog oraščića, a onda sve miksajte štapnim mikserom.
Stavite pire i kotlete na tanjur, procijedite sok od piva prije nego što njime zalijete meso i uživajte u jelu u kojemu nema alkohola, ali ima duše.
Sastojci
- Kotleti 2 kotleta 2 češnja češnjaka ½ šalice crnog piva 2 žlice umaka teriyaki 1 žličica aromatičnog provansalskog bilja 2 žlice smeđeg šećera 1 žlica svježeg timijana sol paparPire od batata 3 batata 50 g maslaca 50 g pljesnjivog sira 100 ml vrhnja sol muškatni orašćić
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom