Svinjski kotlet s crnim pivom i pireom od batata
Začinite 2 kotleta solju, paprom i dodajte 3 nasjeckana češnjaka.

Napravite marinadu od pola šalice crnog piva, 2 žlice umaka teriyaki, 1 žlice aromatičnog provansalskog bilja, 2 žlice žutog šećera i žlice svježe nasjeckanog timijana. Sve promiješajte i zalijte meso marinadom te pustite da se marinira.

Ogulite i narežite 3 batate. Stavite u lonac, ulijte vode, posolite i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta.

Kad se batata skuha, ocijedite je i ostavite.

Stavite nauljenu tavu na vatru, izvadite kotlete iz marinade, osušite ih upijajućim papirom i stavite peći.
Zakuhajte marinadu.

Na kraju od batata napravite pire. Dodajte 50 g maslaca,
50 g pljesnivog sira, 100 ml vrhnja i prstohvat muškatnog oraščića, a onda sve miksajte štapnim mikserom.

Stavite pire i kotlete na tanjur, procijedite sok od piva prije nego što njime zalijete meso i uživajte u jelu u kojemu nema alkohola, ali ima duše.

Sastojci

  • Kotleti 2 kotleta 2 češnja češnjaka ½ šalice crnog piva 2 žlice umaka teriyaki 1 žličica aromatičnog provansalskog bilja 2 žlice smeđeg šećera 1 žlica svježeg timijana sol paparPire od batata 3 batata 50 g maslaca 50 g pljesnjivog sira 100 ml vrhnja sol muškatni orašćić

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve