Svinjski kotlet s crnim pivom i pireom od batata

Svinjski kotlet s crnim pivom i pireom od batata

Opis

Začinite 2 kotleta solju, paprom i dodajte 3 nasjeckana češnjaka.

Napravite marinadu od pola šalice crnog piva, 2 žlice umaka teriyaki, 1 žlice aromatičnog provansalskog bilja, 2 žlice žutog šećera i žlice svježe nasjeckanog timijana. Sve promiješajte i zalijte meso marinadom te pustite da se marinira.

Ogulite i narežite 3 batate. Stavite u lonac, ulijte vode, posolite i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta.

Kad se batata skuha, ocijedite je i ostavite.

Stavite nauljenu tavu na vatru, izvadite kotlete iz marinade, osušite ih upijajućim papirom i stavite peći.
Zakuhajte marinadu.

Na kraju od batata napravite pire. Dodajte 50 g maslaca,
50 g pljesnivog sira, 100 ml vrhnja i prstohvat muškatnog oraščića, a onda sve miksajte štapnim mikserom.

Stavite pire i kotlete na tanjur, procijedite sok od piva prije nego što njime zalijete meso i uživajte u jelu u kojemu nema alkohola, ali ima duše.

Sastojci

Kotleti

  • 2 kotleta
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ šalice crnog piva
  • 2 žlice umaka teriyaki
  • 1 žličica aromatičnog provansalskog bilja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica svježeg timijana
  • sol
  • papar

Pire od batata

  • 3 batata
  • 50 g maslaca
  • 50 g pljesnjivog sira
  • 100 ml vrhnja
  • sol
  • muškatni orašćić

Povezani recepti