Svinjski but s glazurom od meda
Recept iz: Rudolph van Veen

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 °C
(160 °C ventilacija).
Odrežite koru šunke te nožem u masni dio šunke urežite kockaste oblike. Ogulite
i zgnječite češnjak. U zdjeli pomiješajte med, češnjak i gorušicu. Začinite
solju i paprom.
Stavite šunku u posudu za pečenje. Premažite šunku mješavinom meda i zabodite grančice ružmarina.
Pecite šunku oko 45 minuta. Redovito je zalijevajte mješavinom meda.
Poslužite sa
salatom od glavate salate, rukole, marelica, bresaka i jabuka.
Sastojci
- Sastojci2 češnja češnjaka 5 velikih žlica meda 2 velike žlice grubo mljevene gorušice grančica ružmarina sol svježe mljeveni papar 1 nemarinirani kuhani svinjski but (oko 3 kg)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom