Svinjski but s glazurom od meda

Priprema:


Zagrijte pećnicu na 170 °C (160 °C ventilacija).
Odrežite koru šunke te nožem u masni dio šunke urežite kockaste oblike. Ogulite i zgnječite češnjak. U zdjeli pomiješajte med, češnjak i gorušicu. Začinite solju i paprom.

Stavite šunku u posudu za pečenje. Premažite šunku mješavinom meda i zabodite grančice ružmarina.

Pecite šunku oko 45 minuta. Redovito je zalijevajte mješavinom meda.

Poslužite sa salatom od glavate salate, rukole, marelica, bresaka i jabuka.

Sastojci

  • Sastojci2 češnja češnjaka 5 velikih žlica meda 2 velike žlice grubo mljevene gorušice grančica ružmarina sol svježe mljeveni papar 1 nemarinirani kuhani svinjski but (oko 3 kg)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve