Svinjski but s glazurom od meda

Svinjski but s glazurom od meda

Opis

Priprema:


Zagrijte pećnicu na 170 °C (160 °C ventilacija).
Odrežite koru šunke te nožem u masni dio šunke urežite kockaste oblike. Ogulite i zgnječite češnjak. U zdjeli pomiješajte med, češnjak i gorušicu. Začinite solju i paprom.

Stavite šunku u posudu za pečenje. Premažite šunku mješavinom meda i zabodite grančice ružmarina.

Pecite šunku oko 45 minuta. Redovito je zalijevajte mješavinom meda.

Poslužite sa salatom od glavate salate, rukole, marelica, bresaka i jabuka.

Sastojci

Sastojci

  • 2 češnja češnjaka
  • 5 velikih žlica meda
  • 2 velike žlice grubo mljevene gorušice
  • grančica ružmarina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 nemarinirani
  • kuhani svinjski but (oko 3 kg)

Povezani recepti