Svinjetina u crijevima
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 600 g svinjske pečenice
- 20 ml ulja
- 40 g maslaca
- 2 grančice timijana
- 2 češnja češnjaka
- 50 g šećera
- 100 g soli
- 1 čajna žličica papra u zrnu
- 2 sjemenke pimenta
- masne svinjske iznutrice
- Za ukrašavanje
- 300 g mrkve
- 200 g daikon rotkvica
- 60 ml bijelog vinskog octa
- 1 ½ žlica šećera
- ½ čajne žličice soli
Priprema
- 1. Umiješati 2 l hladne vode sa solju, šećerom, mljevenim pimentom i zrnima papra. Ostaviti da se sol i šećer rastope.
- 2. Očistiti svinjsku pečenicu od membrane i narezati je na kriške debljine 2 cm. Natopiti u marinadi. Pritisnuti tanjurom da se slegne i ostaviti po strani oko 2 sata.
- 3. Izvaditi meso iz marinade. Oprati i osušiti meso. Umotati svaki odrezak u komad masne svinjske iznutrice.
- 4. Zagrijati tavu i uliti ulje. Dodati meso i ostaviti ga da se isprži. Dodati maslac, mljeveni češanj češnjaka i timijan. Okrenuti meso za 2 do 3 minute. Pržiti još 1 do 2 minute dok ga premazujete maslacem. Ispržiti preostalo meso u istoj masti.
- 5. Oguliti i narezati daikon rotkvicu i mrkvu na listiće. Posipati solju i ostaviti po strani 30 minuta.
- 6. Umutiti šećer s octom i 100 ml vode dok se ne rastopi.
- 7. Ocijediti povrće od ispuštene vode i prebaciti ga u posudu. Preliti marinadom i ostaviti sa strane najmanje 1 sat.
- 8. Servirati meso s povrćem u prilogu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka