Opis
Priprema:
1. Umiješati 2 l hladne vode sa solju, šećerom, mljevenim pimentom i zrnima papra. Ostaviti da se sol i šećer rastope.
2. Očistiti svinjsku pečenicu od membrane i narezati je na kriške debljine 2 cm. Natopiti u marinadi. Pritisnuti tanjurom da se slegne i ostaviti po strani oko 2 sata.
3. Izvaditi meso iz marinade. Oprati i osušiti meso. Umotati svaki odrezak u komad masne svinjske iznutrice.
4. Zagrijati tavu i uliti ulje. Dodati meso i ostaviti ga da se isprži. Dodati maslac, mljeveni češanj češnjaka i timijan. Okrenuti meso za 2 do 3 minute. Pržiti još 1 do 2 minute dok ga premazujete maslacem. Ispržiti preostalo meso u istoj masti.
5. Oguliti i narezati daikon rotkvicu i mrkvu na listiće. Posipati solju i ostaviti po strani 30 minuta.
6. Umutiti šećer s octom i 100 ml vode dok se ne rastopi.
7. Ocijediti povrće od ispuštene vode i prebaciti ga u posudu. Preliti marinadom i ostaviti sa strane najmanje 1 sat.
8. Servirati meso s povrćem u prilogu.
Sastojci
Sastojci
- 600 g svinjske pečenice
- 20 ml ulja
- 40 g maslaca
- 2 grančice timijana
- 2 češnja češnjaka
- 50 g šećera
- 100 g soli
- 1 čajna žličica papra u zrnu
- 2 sjemenke pimenta
- masne svinjske iznutrice
Za ukrašavanje
- 300 g mrkve
- 200 g daikon rotkvica
- 60 ml bijelog vinskog octa
- 1 ½ žlica šećera
- ½ čajne žličice soli