Svinjetina u crijevima

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 600 g svinjske pečenice
  • 20 ml ulja
  • 40 g maslaca
  • 2 grančice timijana
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g šećera
  • 100 g soli
  • 1 čajna žličica papra u zrnu
  • 2 sjemenke pimenta
  • masne svinjske iznutrice
  • Za ukrašavanje
  • 300 g mrkve
  • 200 g daikon rotkvica
  • 60 ml bijelog vinskog octa
  • 1 ½ žlica šećera
  • ½ čajne žličice soli

Priprema

  • 1. Umiješati 2 l hladne vode sa solju, šećerom, mljevenim pimentom i zrnima papra. Ostaviti da se sol i šećer rastope.
  • 2. Očistiti svinjsku pečenicu od membrane i narezati je na kriške debljine 2 cm. Natopiti u marinadi. Pritisnuti tanjurom da se slegne i ostaviti po strani oko 2 sata.
  • 3. Izvaditi meso iz marinade. Oprati i osušiti meso. Umotati svaki odrezak u komad masne svinjske iznutrice.
  • 4. Zagrijati tavu i uliti ulje. Dodati meso i ostaviti ga da se isprži. Dodati maslac, mljeveni češanj češnjaka i timijan. Okrenuti meso za 2 do 3 minute. Pržiti još 1 do 2 minute dok ga premazujete maslacem. Ispržiti preostalo meso u istoj masti.
  • 5. Oguliti i narezati daikon rotkvicu i mrkvu na listiće. Posipati solju i ostaviti po strani 30 minuta.
  • 6. Umutiti šećer s octom i 100 ml vode dok se ne rastopi.
  • 7. Ocijediti povrće od ispuštene vode i prebaciti ga u posudu. Preliti marinadom i ostaviti sa strane najmanje 1 sat.
  • 8. Servirati meso s povrćem u prilogu.

Povezani recepti

Vidi sve