Svinjetina s mangom i salamom pepperoncino
Recept iz: Michela Chiappa

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.
Sastojci
- 1 svinjeći file od cca 400 g prerezan na 2 dijela
- 8 tankih kriški slanine
- svježi listići timijana otrgnuti s grančica i nasjeckani
- 2 breskve ili mango
- 1 svežanj potočarke
- 1 svježi crveni čili tanko nasjeckan
- sok od jednog limuna
- sol i papar
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 200 ⁰C.
- 2. Na radnu plohu poslažite dvaput po 4 kriške slanine.
- 3. Po njima pospite sve listiće svježeg timijana.
- 4. Stavite filee na slaninu, dobro začinite, čvrsto zamotajte slaninom i pričvrstite čačkalicama.
- 5. Zagrijte ulje u tavi koja može ići u pećnicu i stavite u nj filee da se zapeku sa svih strana.
- 6. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu te ostavite peći 12-14 minuta.
- 7. Ogulite breskve ili mango, nasjeckajte na kockice, stavite u zdjelu, istisnite sok jednog limuna po voću, dodajte čili i ostavite da se okusi prožmu.
- 8. Na dva tanjura stavite opranu potočarku.
- 9. Izvadite svinjetinu iz pećnice i ostavite da odstoji 2-3 minute.
- 10. Stavite breskve ili mango na potočarke i izlijte sav sok.
- 11. Narežite pečene filee, svaki na 4 dijela, začinite i složite preko ili pokraj potočarke i voća. Začinite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka