Svinjetina s mangom i salamom pepperoncino
Recept iz: Michela Chiappa
Zagrijte pećnicu na 200 ⁰C.
Na radnu plohu poslažite dvaput po 4 kriške slanine.
Po njima pospite sve listiće svježeg timijana.
Stavite filee na slaninu, dobro začinite, čvrsto zamotajte slaninom i pričvrstite čačkalicama.
Zagrijte ulje u tavi koja može ići u pećnicu i stavite u nj filee da se zapeku sa svih strana.
Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu te ostavite peći 12-14 minuta.
Ogulite breskve ili mango, nasjeckajte na kockice, stavite u zdjelu, istisnite sok jednog limuna po voću, dodajte čili i ostavite da se okusi prožmu.
Na dva tanjura stavite opranu potočarku.
Izvadite svinjetinu iz pećnice i ostavite da odstoji 2-3 minute.
Stavite breskve ili mango na potočarke i izlijte sav sok.
Narežite pečene filee, svaki na 4 dijela, začinite i složite preko ili pokraj potočarke i voća. Začinite.
Sastojci
- Sastojci1 svinjeći file od cca 400 g prerezan na 2 dijela 8 tankih kriški slanine svježi listići timijana otrgnuti s grančica i nasjeckani 2 breskve ili mango 1 svežanj potočarke 1 svježi crveni čili tanko nasjeckan sok od jednog limuna sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini