Svinjetina s mangom i salamom pepperoncino

Svinjetina s mangom i salamom pepperoncino

Opis

Zagrijte pećnicu na 200 ⁰C.

Na radnu plohu poslažite dvaput po 4 kriške slanine.

Po njima pospite sve listiće svježeg timijana.

Stavite filee na slaninu, dobro začinite, čvrsto zamotajte slaninom i pričvrstite čačkalicama.

Zagrijte ulje u tavi koja može ići u pećnicu i stavite u nj filee da se zapeku sa svih strana.

Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu te ostavite peći 12-14 minuta.

Ogulite breskve ili mango, nasjeckajte na kockice, stavite u zdjelu, istisnite sok jednog limuna po voću, dodajte čili i ostavite da se okusi prožmu.

Na dva tanjura stavite opranu potočarku.

Izvadite svinjetinu iz pećnice i ostavite da odstoji 2-3 minute.

Stavite breskve ili mango na potočarke i izlijte sav sok.

Narežite pečene filee, svaki na 4 dijela, začinite i složite preko ili pokraj potočarke i voća. Začinite.

Sastojci

Sastojci

  • 1 svinjeći file od cca 400 g prerezan na 2 dijela
  • 8 tankih kriški slanine
  • svježi listići timijana
  • otrgnuti s grančica i nasjeckani
  • 2 breskve ili mango
  • 1 svežanj potočarke
  • 1 svježi crveni čili
  • tanko nasjeckan
  • sok od jednog limuna
  • sol i papar

Povezani recepti