Svinjetina s mangom i salamom pepperoncino

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

Sastojci

  • 1 svinjeći file od cca 400 g prerezan na 2 dijela
  • 8 tankih kriški slanine
  • svježi listići timijana otrgnuti s grančica i nasjeckani
  • 2 breskve ili mango
  • 1 svežanj potočarke
  • 1 svježi crveni čili tanko nasjeckan
  • sok od jednog limuna
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 200 ⁰C.
  • 2. Na radnu plohu poslažite dvaput po 4 kriške slanine.
  • 3. Po njima pospite sve listiće svježeg timijana.
  • 4. Stavite filee na slaninu, dobro začinite, čvrsto zamotajte slaninom i pričvrstite čačkalicama.
  • 5. Zagrijte ulje u tavi koja može ići u pećnicu i stavite u nj filee da se zapeku sa svih strana.
  • 6. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu te ostavite peći 12-14 minuta.
  • 7. Ogulite breskve ili mango, nasjeckajte na kockice, stavite u zdjelu, istisnite sok jednog limuna po voću, dodajte čili i ostavite da se okusi prožmu.
  • 8. Na dva tanjura stavite opranu potočarku.
  • 9. Izvadite svinjetinu iz pećnice i ostavite da odstoji 2-3 minute.
  • 10. Stavite breskve ili mango na potočarke i izlijte sav sok.
  • 11. Narežite pečene filee, svaki na 4 dijela, začinite i složite preko ili pokraj potočarke i voća. Začinite.

Povezani recepti

Vidi sve