Svinjetina s jabukama i palentom
Recept iz: Guy Turland
Začinite svinjetinu solju i paprom, a zatim u vrelu tavu stavite maslinovo ulje i svinjetinu i pecite 4 minute svaku stranu dok se ne oboji i ispeče. Izvadite svinjetinu na tanjur i pustite neka odmori.
U istu tavu stavite jabuke, cimet, šećer i maslac i kuhajte dok ne poprime boju i omekšaju. Dodajte jabučni ocat na kratko i smjesu prelijte preko odrezaka svinjetine.
U tavu stavite povrtni temeljac, miješano bilje, cvijeće i češnjak i zakuhajte da temeljac poprimi arome. Maknite bilje i cvijeće pa dodajte palentu i miješajte dok ne postane gusta, 6 minuta.
Završite maslacem i parmezanom te začinite solju i paprom.
Servirajte na pladnju sa svinjetinom i sokovima i karameliziranim jabukama.
Sastojci
- 4 svinjećih odrezaka, debelih
- 4 jabuke, očišćene i narezane na četvrtine
- 1 cimet
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica jabučnog octa
- 2 mogranja
- 3 izdanka majčine dušice
- 80 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- ½ šalice fine palente
- 1½ šalice povrtnog temeljca
- 1 svežanj majčine dušice
- 1 x ružmarina
- 1 x divljeg bilja
- 1 češanj češnjaka
- 50 g maslaca
- 50 g parmezana
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom