Svinjetina pečena u kruhu
Recept iz: Rudolph van Veen

Način pripreme:
1. Upotrijebite svinjeće meso provjerenog podrijetla, od životinja koje su iz prirodnog uzgoja. Meso narežite na komade. Narežite luk i češnjak na sitno.
2. Ulijte malo ulja u dobro ugrijanu tavu i kratko pržite meso sa svih strana. Dodajte luk i češnjak i pržite još nekoliko minuta. Dodajte brašno i čim počne cvrčati, ulijte temeljac, toliko da pokrije meso. Dodajte stabljike majčine dušice i ružmarina te lovorov list. Poklopite tavu i ostavite da se meso pirja 45 minuta na niskoj temperaturi.
3. Ogulite i narežite celer i mrkvu na veće kocke. Šampinjone narežite na četvrtine, ali im odrežite stručke. Čitave shii-take narežite na četvrtine (možete upotrijebiti i druge vrste gljiva). Ogulite krumpire i narežite na četvrtine.
4. Začine izvadite iz složenca i dodajte narezano povrće. Čim se skuhaju, dodajte vrhnje i sitno narezani peršin. Iscijedite sok iz limuna i promiješajte.
5. Okrugli seljački punozrnati kruh kratko zagrijte u pećnici. Odrežite poklopac kruha i izdubite meku unutrašnjost. Kruh napunite pirjanom svinjetinom i poklopite.
Sastojci
- Sastojci800 g svinjećeg vrata 1 glavica luka 1 češanj češnjaka ulje 1 žlica brašna 2 litre pilećeg temeljca 1 stabljika ružmarina 1 stabljika majčine dušice 1 lovor 200 g celera 3 mrkve 6 krumpira 50 g šampinjona 50 g gljiva shii-take 300 g kiselog vrhnja 1 vezica peršina 1 limun sok 1 okrugli punozrnati ili raženi kruh
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama