Svinjetina pečena u kruhu

Način pripreme:

1. Upotrijebite svinjeće meso provjerenog podrijetla, od životinja koje su iz prirodnog uzgoja. Meso narežite na komade. Narežite luk i češnjak na sitno.

2. Ulijte malo ulja u dobro ugrijanu tavu i kratko pržite meso sa svih strana. Dodajte luk i češnjak i pržite još nekoliko minuta. Dodajte brašno i čim počne cvrčati, ulijte temeljac, toliko da pokrije meso. Dodajte stabljike majčine dušice i ružmarina te lovorov list. Poklopite tavu i ostavite da se meso pirja 45 minuta na niskoj temperaturi.

3. Ogulite i narežite celer i mrkvu na veće kocke. Šampinjone narežite na četvrtine, ali im odrežite stručke. Čitave shii-take narežite na četvrtine (možete upotrijebiti i druge vrste gljiva). Ogulite krumpire i narežite na četvrtine.

4. Začine izvadite iz složenca i dodajte narezano povrće. Čim se skuhaju, dodajte vrhnje i sitno narezani peršin. Iscijedite sok iz limuna i promiješajte.

5. Okrugli seljački punozrnati kruh kratko zagrijte u pećnici. Odrežite poklopac kruha i izdubite meku unutrašnjost. Kruh napunite pirjanom svinjetinom i poklopite.

Sastojci

  • Sastojci800 g svinjećeg vrata 1 glavica luka 1 češanj češnjaka ulje 1 žlica brašna 2 litre pilećeg temeljca 1 stabljika ružmarina 1 stabljika majčine dušice 1 lovor 200 g celera 3 mrkve 6 krumpira 50 g šampinjona 50 g gljiva shii-take 300 g kiselog vrhnja 1 vezica peršina 1 limun sok 1 okrugli punozrnati ili raženi kruh

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve