Svinjetina pečena u kruhu

Svinjetina pečena u kruhu

Opis

Način pripreme:

1. Upotrijebite svinjeće meso provjerenog podrijetla, od životinja koje su iz prirodnog uzgoja. Meso narežite na komade. Narežite luk i češnjak na sitno.

2. Ulijte malo ulja u dobro ugrijanu tavu i kratko pržite meso sa svih strana. Dodajte luk i češnjak i pržite još nekoliko minuta. Dodajte brašno i čim počne cvrčati, ulijte temeljac, toliko da pokrije meso. Dodajte stabljike majčine dušice i ružmarina te lovorov list. Poklopite tavu i ostavite da se meso pirja 45 minuta na niskoj temperaturi.

3. Ogulite i narežite celer i mrkvu na veće kocke. Šampinjone narežite na četvrtine, ali im odrežite stručke. Čitave shii-take narežite na četvrtine (možete upotrijebiti i druge vrste gljiva). Ogulite krumpire i narežite na četvrtine.

4. Začine izvadite iz složenca i dodajte narezano povrće. Čim se skuhaju, dodajte vrhnje i sitno narezani peršin. Iscijedite sok iz limuna i promiješajte.

5. Okrugli seljački punozrnati kruh kratko zagrijte u pećnici. Odrežite poklopac kruha i izdubite meku unutrašnjost. Kruh napunite pirjanom svinjetinom i poklopite.

Sastojci

Sastojci

  • 800 g svinjećeg vrata
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • ulje
  • 1 žlica brašna
  • 2 litre pilećeg temeljca
  • 1 stabljika ružmarina
  • 1 stabljika majčine dušice
  • 1 lovor
  • 200 g celera
  • 3 mrkve
  • 6 krumpira
  • 50 g šampinjona
  • 50 g gljiva shii-take
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 1 vezica peršina
  • 1 limun
  • sok
  • 1 okrugli punozrnati ili raženi kruh

Povezani recepti