Svinjeći obrazi s poparom od šparoga

1 Premaži svinjeće obraze umakom od češnjaka, lovora, paprike, margarina i masti. Pusti da odstoji tri sata.

 

2 U lim stavi obraze, po njima luk narezan na polumjesece, prelij octom, bijelim vinom i s malo ulja. Odnesi u pećnicu na 180 ºC na  45 minuta.

 

3Deset minuta prije nego što obrazi budu gotovi, pripremi poparu. Odreži vrhove šparoga i kuhaj ih s malo soli 3-5 minuta.

                                          

4Nareži kruh na  kockice. Natopi ga u vodi. Nareži šparoge na komade. U posudu stavi malo nasjeckanog češnjaka, dodaj komade kruha i dok miješaš, dodaj šparoge i pusti da zakuha. Stavi malo juhe od svinjećih obraza. Istuci dva jaja i izlij ih u posudu s poparom uz snažno miješanje.

5 Posluži svinjeće obraze s poparom i nekoliko kolutova naranče.

Sastojci

  • Sastojci6 češnja češnjaka 2 dl bijelog vina 2 žlice octa sol ulje 4 svinjeća obraza 60 g masti 1 žličica umaka od paprike 1 lovorov list 1 žličica margarina 2 luka srednje veličine 1 piripiri papričica naranče

Priprema