Opis
1 Premaži svinjeće obraze umakom od češnjaka, lovora, paprike, margarina i masti. Pusti da odstoji tri sata.
|
2 U lim stavi obraze, po njima luk narezan na polumjesece, prelij octom, bijelim vinom i s malo ulja. Odnesi u pećnicu na 180 ºC na 45 minuta. |
|
3Deset minuta prije nego što obrazi budu gotovi, pripremi poparu. Odreži vrhove šparoga i kuhaj ih s malo soli 3-5 minuta.
4Nareži kruh na kockice. Natopi ga u vodi. Nareži šparoge na komade. U posudu stavi malo nasjeckanog češnjaka, dodaj komade kruha i dok miješaš, dodaj šparoge i pusti da zakuha. Stavi malo juhe od svinjećih obraza. Istuci dva jaja i izlij ih u posudu s poparom uz snažno miješanje. 5 Posluži svinjeće obraze s poparom i nekoliko kolutova naranče. |
Sastojci
Sastojci
- 6 češnja češnjaka
- 2 dl bijelog vina
- 2 žlice octa
- sol
- ulje
- 4 svinjeća obraza
- 60 g masti
- 1 žličica umaka od paprike
- 1 lovorov list
- 1 žličica margarina
- 2 luka srednje veličine
- 1 piripiri papričica
- naranče