Svinjeća potrbušina s bijelom palentom

Sastojci

  • svinjeća potrbušina s rebrima
  • bijela palenta
  • mrkva
  • suhi grah
  • svježi bosiljak
  • svježi ružmarin
  • svježi vlasac
  • maslinovo ulje
  • sol
  • maslac

Priprema

  • 1. Meso nauljimo maslinovim uljem i natrljamo ružmarinom. Stavimo ga u posudu za pečenje i „parimo“ ga u pećnici na 85 °C jedan sat.
  • 2. Nakon toga upalimo samo gornji grijač u pećnici i meso pečemo još oko 20 minuta.
  • 3. Stavimo vodu da prokuha, posolimo je i u nju uspemo palentu. Na slaboj vatri stalno miješajući kuhamo je pola sata. Dodamo maslac i začine.
  • 4.Izlijemo palentu u kalup i pustimo da se ohladi. Izrežemo je na komade željene veličine i s obje je strane popržimo na maslinovu ulju.
  • 5. Mrkvu ogulimo i nasjeckamo te je zagrijemo u tavi na maslinovu ulju. Prelijemo je vodom i kratko prokuhamo da omekša (otprilike 10 minuta). Mrkvu pasiramo i dobijemo umak.
  • 6. Grah koji smo namočili preko noći skuhamo u slanoj vodi (oko 10 minuta).
  • 7. Na tanjur stavimo umak, meso, poprženu palentu i grah.

Povezani recepti

Vidi sve