Svinjeća potrbušina s bijelom palentom
Sastojci
- svinjeća potrbušina s rebrima
- bijela palenta
- mrkva
- suhi grah
- svježi bosiljak
- svježi ružmarin
- svježi vlasac
- maslinovo ulje
- sol
- maslac
Priprema
- 1. Meso nauljimo maslinovim uljem i natrljamo ružmarinom. Stavimo ga u posudu za pečenje i „parimo“ ga u pećnici na 85 °C jedan sat.
- 2. Nakon toga upalimo samo gornji grijač u pećnici i meso pečemo još oko 20 minuta.
- 3. Stavimo vodu da prokuha, posolimo je i u nju uspemo palentu. Na slaboj vatri stalno miješajući kuhamo je pola sata. Dodamo maslac i začine.
- 4.Izlijemo palentu u kalup i pustimo da se ohladi. Izrežemo je na komade željene veličine i s obje je strane popržimo na maslinovu ulju.
- 5. Mrkvu ogulimo i nasjeckamo te je zagrijemo u tavi na maslinovu ulju. Prelijemo je vodom i kratko prokuhamo da omekša (otprilike 10 minuta). Mrkvu pasiramo i dobijemo umak.
- 6. Grah koji smo namočili preko noći skuhamo u slanoj vodi (oko 10 minuta).
- 7. Na tanjur stavimo umak, meso, poprženu palentu i grah.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom