Super zelena pesto tjestenina
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 50 g lišća bosiljka
- 30 g parmezana, naribanog, i još za serviranje
- 50 g pinjola, i još za serviranje
- 1 veliki češanj češnjaka
- 85 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, i još za prženje
- 2 tikvice, narezane na kockice
- 300 g smrznutoga graška
- 500 g svježih širokih rezanaca (tagliatelle)
Priprema
- 1. U sjeckalici za hranu usitnite bosiljak s parmezanom, pinjolima i češnjakom, dobro začinite solju i paprom i postupno umiješajte ulje dok ne dobijete sjajni pesto.
- 2. Zagrijte malo ulja na tavi i pržite tikvice 2–3 minute dok se lagano ne obojaju. Dodajte smrznuti grašak i pustite ga da odmrze i zagrije se.
- 3. Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće, zasoljene vode 2–3 minute, ocijedite i dodajte povrću zajedno s pestom. Poslužite poprskano pinjolima i parmezanom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache