Opis
U sjeckalici za hranu usitnite bosiljak s parmezanom, pinjolima i češnjakom, dobro začinite solju i paprom i postupno umiješajte ulje dok ne dobijete sjajni pesto.
Zagrijte malo ulja na tavi i pržite tikvice 2–3 minute dok se lagano ne obojaju. Dodajte smrznuti grašak i pustite ga da odmrze i zagrije se.
Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće, zasoljene vode 2–3 minute, ocijedite i dodajte povrću zajedno s pestom. Poslužite poprskano pinjolima i parmezanom.
Sastojci
- 50 g lišća bosiljka
- 30 g parmezana, naribanog, i još za serviranje
- 50 g pinjola, i još za serviranje
- 1 veliki češanj češnjaka
- 85 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, i još za prženje
- 2 tikvice, narezane na kockice
- 300 g smrznutoga graška
- 500 g svježih širokih rezanaca (tagliatelle)