Super zelena pesto tjestenina
Recept iz: Donal Skehan
U sjeckalici za hranu usitnite bosiljak s parmezanom, pinjolima i češnjakom, dobro začinite solju i paprom i postupno umiješajte ulje dok ne dobijete sjajni pesto.
Zagrijte malo ulja na tavi i pržite tikvice 2–3 minute dok se lagano ne obojaju. Dodajte smrznuti grašak i pustite ga da odmrze i zagrije se.
Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće, zasoljene vode 2–3 minute, ocijedite i dodajte povrću zajedno s pestom. Poslužite poprskano pinjolima i parmezanom.
Sastojci
- 50 g lišća bosiljka
- 30 g parmezana, naribanog, i još za serviranje
- 50 g pinjola, i još za serviranje
- 1 veliki češanj češnjaka
- 85 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, i još za prženje
- 2 tikvice, narezane na kockice
- 300 g smrznutoga graška
- 500 g svježih širokih rezanaca (tagliatelle)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom