Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 50 g lišća bosiljka
  • 30 g parmezana, naribanog, i još za serviranje
  • 50 g pinjola, i još za serviranje
  • 1 veliki češanj češnjaka
  • 85 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, i još za prženje
  • 2 tikvice, narezane na kockice
  • 300 g smrznutoga graška
  • 500 g svježih širokih rezanaca (tagliatelle)

Priprema

  • 1. U sjeckalici za hranu usitnite bosiljak s parmezanom, pinjolima i češnjakom, dobro začinite solju i paprom i postupno umiješajte ulje dok ne dobijete sjajni pesto.
  • 2. Zagrijte malo ulja na tavi i pržite tikvice 2–3 minute dok se lagano ne obojaju. Dodajte smrznuti grašak i pustite ga da odmrze i zagrije se.
  • 3. Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće, zasoljene vode 2–3 minute, ocijedite i dodajte povrću zajedno s pestom. Poslužite poprskano pinjolima i parmezanom.

Povezani recepti

Vidi sve