U sjeckalici za hranu usitnite bosiljak s parmezanom, pinjolima i češnjakom, dobro začinite solju i paprom i postupno umiješajte ulje dok ne dobijete sjajni pesto.

Zagrijte malo ulja na tavi i pržite tikvice 2–3 minute dok se lagano ne obojaju. Dodajte smrznuti grašak i pustite ga da odmrze i zagrije se.

Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće, zasoljene vode 2–3 minute, ocijedite i dodajte povrću zajedno s pestom. Poslužite poprskano pinjolima i parmezanom.

Sastojci

  • 50 g lišća bosiljka
  • 30 g parmezana, naribanog, i još za serviranje
  • 50 g pinjola, i još za serviranje
  • 1 veliki češanj češnjaka
  • 85 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, i još za prženje
  • 2 tikvice, narezane na kockice
  • 300 g smrznutoga graška
  • 500 g svježih širokih rezanaca (tagliatelle)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve