Opis
Način pripreme:
1. Za preljev zagrijte mlijeko, šećer i sjemenke iz štapića vanilije na slaboj vatri. Maknite s vatre, dodajte već ranije namočenu želatinu u hladnoj vodi kako bi se rastopila. Ulijte vruću mliječnu smjesu tankim mlazom u žutanjke i promiješajte. Vratite u lonac i kuhajte dok temperatura ne dosegne 81 stupanj. Zalijte čokoladu tom smjesom i pasirajte.
2. Za sufle zagrijte pire od marakuje na vatri. Pomiješajte škrob i vodu u glatku kašu. Postupno dodavajte u pire i miješajte. Čim se smjesa zgusne, maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Istucite bjelanca u snijeg te postupno sipajte u njih šećer. Stavite dio snijega od bjelanaca u pire od marakuje, pažljivo promiješajte. Poslije toga stavite smjesu s marakujom u posudu s preostalim snijegom od bjelanaca te ponovno pažljivo promiješajte.
3. Dobro namažite dno kalupa za brule maslacem, a zatim i stjenke tako da počnete od dna prema gore sve do ruba kalupa. Napunite jedan namazan kalup šećerom, a zatim presipajte šećer u posudu, a kako okrećete kalup tako će se šećer zalijepiti posvuda pa i po rubovima. Tako priredite sve kalupe.
4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (bez vrućeg zraka). Napunite kalupe smjesom do vrha pomoću žlice, ali nemojte natiskivati. Poravnajte špatulom od sredine prema jednom kraju, a zatim od sredina na drugu stranu i tako još četiri puta. Ispecite ih za 10 minuta (vrijeme ovisi o pećnici). Izvadite iz pećnice, posipajte šećerom u prahu. Žlicom zagrabite preljev i stavite u sredinu suflea, kojeg probijete kako bi preljev ušao unutra.
Sastojci
Sastojci
- 200 g bjelanjaca
- 150 g šećera
- 200 g pirea od marakuje
- 15 g kukuruznog škroba
- 20 g vode
- meki maslac za mazanje
- šećer za kalupe
Za preljev
- 380 g svježeg mlijeka
- 70 g želatine
- 35 g šećera
- 200 g bijele čokolade
- 3 g želatine (u listićima)
- 1/2 štapića vanilije